boon-sportoldal

2008.03.24. 18:07

Tovább akar jutni a KBSC

<p>Kazincbarcika - 1991 után kedden ismét a legjobb négyben lehet a barcikai labdarúgócsapat az MK-ban.</p>

Három éve tartott már itt a KBSC a labdarúgó Magyar Kupában: akkor, 2005. áprilisában az NB I-es Sopron egy "szűk" 2-1-gyel tudta lebirkózni a kék-sárgákat, s jutott így a négy közé (érdekesség, hogy a kispestiek jelenlegi 32 esztendős irányítója, Bárányos Zsolt a dunántúli gárda tagja volt). A négyben pedig – ahogyan azt már korábban is írtuk – az 1990/1991-es sorozatban voltak legutóbb a borsodiak, a finálétól a Vác ütötte el őket.

A múlt keddi első találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget, ám ezzel még nincs "beljebb" az élvonalbeli Honvéd, ugyanis egy újabb ikszel Binderék kerülnének be az elődöntőbe, a szabályok értelmében. Mindenestre a klub honlapján, Tóth Iván a piros-feketék kapusa úgy nyilatkozott, el sem tudja képzelni, hogy ne nyerjenek...

Nem számítottak rá?

– Azon leszünk, hogy továbbjussunk – mondta lapunk érdeklődésére Kócsi József, a Barcika vezetőedzője. – Az első mérkőzésen sikerült meglepnünk a Honvédot, amire talán ők sem számítottak. Valahol azt hiszem ott volt bennük, hogy ők az NB I-esek, ők azok, akik a bajnoki címért küzdenek, mi pedig csak a másodosztályban a középmezőnyben állunk... Játszottuk a saját stílusunkat, tizenöt perc alatt szereztünk két gólt, ezután ha kissé türelmesebbek vagyunk, s visszább vezéreljük magunkat, talán nincs a szépítő találat... De azt hiszem, ezzel együtt sincs szégyenkeznivalónk.

A feladatra

A szakvezető úgy véli, az MK-sorozatban eddig mutatott teljesítmény alapján ki lehet jelenteni: igenis van esélyük, még a Bozsik-stadionban is.

– Valamit ez a csapat már megtanult, tud, ez a csapat képes volt kiverni a REAC-ot, és Diósgyőrben gólt szerezni... Leginkább fejben kell majd ott lennie mindenkinek a gyepen, nem szabad foglalkozni a külső körülményekkel, a drukkerekkel, vagy netán a játékvezetővel. Ha valamennyien arra koncentrálnak, ami a feladat, akkor sikerülhet. Én hiszek a labdarúgóimban, és ők is ebben a lehetőségben...

Amit tudni érdemes

Helyszín: Bozsik-stadion

Kezdési időpont: 19 óra

Játékvezetők: Németh (Butkai, Varga)

Közvetítés: élőben a portálunkon

A KBSC várható kezdőcsapata: Botló – Hanász, Bányai, Nagy T., Sebők – Engi, Odrobéna, Elek, Kovács P. – Stevica, Binder.

További MK-negyeddöntő-visszavágók: Vasas - Integrál-DAC (kedd, 17.00; az első mérkőzésen: 1-0), Kaposvár - Gyirmót SE (kedd, 18.00; az első mérkőzésen: 4-2), Debrecen - Fehérvár (csütörtök, 18.00; az első mérkőzésen: 1-2).

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!