BOON - Sport - Megye II.

2007.10.31. 08:40

Javítana a hajrában a Bükkábrány

<p>Az előző bajnokságban rosszul kezdett a Bükkábrány megyei II-es labdarúgó csapata. Tavasszal azonban olyan jól muzsikáltak, hogy végül a 8. helyen kötöttek ki. Lelkes szurkolóik várták ősszel a jó folytatást.</p>

Ez azonban - egyelőre - várat magára. Az együttes 13 mérkőzésen mindössze 11 pontot szerzett. Három győzelem, két döntetlen mellett nyolc esetben szenvedtek vereséget. Vajon miért szerepelnek ilyen mérsékelten? Ezt (is) kérdeztük Kovács Attilától az ábrányiak elnökétől.

Elvileg erősödtek

- Nyáron három ifiből kiöregedett labdarúgót igazoltunk Mezőkövesdről – kezdte mondandóját a klubelnök. – Murányi, Ádám és Béres került hozzánk, miközben az előző évi stabil kerettagok közül egyedül Suszter nincs már velünk, aki befejezte az aktív focit. Elvileg tehát erősödtünk ezért is meglepő számomra a - finoman fogalmazva is – az eddigi mérsékelt szereplésünk.
Az elnök elmondta: bíznak a csapatban és a szakvezetőben, hiszen tavasszal bizonyítottak a szurkolóknak és a klubvezetésnek. A türelem még tart a szurkolók többségének részéről is.

Pech széria tizenhat kapufával

- A nyolc vereséggel végződött találkozónkon – számoltam (!) - nem kevesebb mint 16 (!) kapufát rúgtunk – folytatta kissé bosszúsan a bükkábrányi klub első embere. – Ez talán „guiness rekord”. Reméljük megszakad ez a pech szériánk, akkor már akár ősszel előreléphetünk és stabilizálhatjuk a helyünket a tabellán.
Az elnök szerint főleg a támadójátékkal vannak gondok. A helyzetek megvannak, ám azok kihasználása már siralmas. Ahogy teltek a fordulók egyre jobban megremegtek a lábak és még azok is hibáztak akik korábban viszonylag jó arányban használták ki a lehetőségeket.

Elkel a kereterősítés

- A csapatban bízunk ugyan, de azt is látjuk: a klubvezetésnek is tennie kell annak érdekében, hogy szebb tavasz elé nézhessünk – ecsetelte Kovács Attila. – Egy-két támadót szükséges igazolnunk a téli szünetben. Olyanokat, akik minőségi erősítésnek számítanak majd. A hátralevő 3 fordulóban hazai pályán fogadjuk az Ináncsot és a Vattát. Ezek 6 pontos meccsek, hiszen mindkét csapat utánunk van a tabellán. Ha ezt a két meccset hozzuk fellélegezhetünk. Tiszalúcon viszont az esélytelenek nyugalmával léphetünk a gyepre, persze itt sem feltartott kezekkel!

A feltételek adottak

Ha egy gárda rosszabbul szerepek egyből beindulnak a hírek a „zuhanyhíradóban”: elfogyott a pénz, eltávozott a szponzor stb. Nos a bükkábrányi elnök ennek ellenkezőjéről számolt be.
- A megyei II-es szintnek megfelelően most is rendelkezésre áll az anyagi háttér – mondta. – Fő szponzoraink: az önkormányzat, a bánya és a Dél-Borsod Trans biztosítja a nyugodt felkészülés és szereplés feltételeit. Nem emiatt vagyunk halványabbak mint az előző szezonban. Mindenki a maga posztján azon van, hogy mielőbb kikászálódjunk a mély gödörből és újra örömet szerezzünk lelkes és szép számú drukkereinknek!

Mező László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!