BOON - Jegyzet

2008.01.03. 06:28

Jövőre ugyanez...

<p>"A mai naptól fogva jelentős mértékben drágulnak a közszolgáltatások. Többek közt drágul a fűtés, a víz, a gáz és a tömegközlekedés. A januári áremelés ténye nem újdonság, mértéke azonban meghökkentő lehet." N. Szántó Rita jegyzete.</p>

Ez tavaly januári hír, de újra elővehetjük, és ma is aktuális. Mintahogy minden évben: ha január, akkor áremelés. Az év végi „boldog új évet” mellé azt is mondhatnánk: szerencsés gazdálkodást, jó spórolást, magasabb gázártámogatást.
És most újból január, megkezdődött a "boldogújév", és ezzel együtt újra nőttek a csekkek összegei. Néhány százalékkal csupán, de a sok kicsi sokra megy elve alapján jelentős terhet róva a családokra. Most mérgelődünk, panaszkodunk. Számolgatjuk, hogyan is lehetne kijönni a fizetésből. Min lehetne spórolni, mi az, ami luxus, vagy legalábbis az idén már annak számít majd a családban.
Majd kevesebb sajtot veszünk, igaz a gyerek szereti, de majd most kevesebbet szeret. Majd nem járunk annyit moziba, igaz, hogy szórakoztat, és ez az idén ránk is férne, de erre már nem tellik. Szépen beosztjuk a pénzt, és szépen megszokjuk ezt a helyzetet. Hiszen van rá egy évünk. Jövő ilyenkor pedig újra előveszük a tavalyi cikket...

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!