BOON - Jegyzet

2007.11.06. 09:48

Nézőpont: „A Nagy Ügy”

<p>Bízom benne: nem fecsegek ki titkokat – remélhetőleg minden újságunkat figyelő olvasó észleli – folyamatosan keressük azokat a közlési formákat, amelyek minél közelebb hozzák az olvasókat a laphoz. - <STRONG>Pap Gyula jegyzete</STRONG></p>

Találkozhatunk számos formai és tartalmi újítással, és erőfeszítéseink kicsit leegyszerűsítve úgy fogalmazhatók meg: megtudni, hogy mire kíváncsiak, mi érdekli olvasóinkat, mi az, amiért tenni is képesek, velünk együtt. Így „A Nagy Ügy” projektünket is alapos fontolgatás előzte meg. Vajon melyik az a történet, amely sokakat érdekelhet, jelentősége túlmutat a megyehatáron és biztosan lesz róla mondanivalónk az elkövetkező fél, egy évben ? Bevallhatom, szempont volt az is: ne lehessen direktben politikai célokra kisajátítani, legyen „megfelelő távolságra/ közelségre” minden oldalhoz.

A bükkábrányi bánya mélyén talált szenzációs ősfalelet megmentése lett a kiválasztottunk.

A Mentsük meg az ősfákat akció indításában ideális partnerre találtunk a Magyar Rádió Regionális Szerkesztőségében, akikkel közösen – természetesen a Herman Ottó Múzeum munkatársainak aktív közreműködésével – sikeres adománygyűjtő napot szerveztünk. Sokak várakozását felülmúlta az az egész napos folyamatos érdeklődés, amely megerősített elhatározásunkban: tovább kell vinnünk az ügyet, közös álmaink szerint addig a pontig, amikor a Pannon-tenger múzeum megnyitása szerepelhet a friss Észak címlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!