Befejezték a rendőrök a 471-esen történt halálos baleset vizsgálatát

Halálos baleset a 471-es főúton
Halálos baleset a 471-es főúton - © Fotó: Matey István
Debrecen – A megalapozott gyanú szerint ittasan vezette járművét az a sofőr, aki Debrecenben okozott halálos kimenetelű balesetet – olvasható a police.hu-n.

A 471-es számú úton 2018. január 19-én 5 óra 30 perc körül egy férfi az általa vezetett BMW típusú személygépkocsival Hajdúsámson felől Debrecen irányába közlekedett – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a sofőr járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a Külső Sámsoni út és a Salakos utca kereszteződésénél áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Suzuki típusú személyautóval.

A rendőrségi közleményből kiderül: a baleset során a Suzukit vezető 28 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, a másik gépkocsit vezető 39 éves férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A rendőrök a baleset körülményeinek vizsgálatába orvos szakértőt is bevontak. Az igazságügyi vélemény szerint a BMW sofőrje úgy vezette gépkocsiját a baleset időpontjában, hogy szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt – tájékoztatott a rendőrség.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a bocskaikerti lakossal szemben.

A rendőrök a vizsgálati szakaszban elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Halálos baleset a Külső Sámsoni úton
Debrecen - Egy BMW haladt péntek kora reggel a 471-es úton, amikor eddig tisztázatlan körülmények között megcsúszott, majd az oldalával egy szemből érkező Suzukinak csapódott. A balesetben a vétlen jármű 28 éves sofőrje a helyszínen életét vesztette, a BMW-t vezető 39 éves férfi súlyosan sérült. ...Bocskaikert.
HAON.HU


hirdetés