Helyi közélet

2013.10.22. 18:14

Életfogytiglan a kétszeres gyilkosnak

Debrecen - Ny. István majdnem kilencven éves lenne, amikor feltételesen szabadulhat…

Debrecen - Ny. István majdnem kilencven éves lenne, amikor feltételesen szabadulhat…

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azt a debreceni férfit, aki 2011 júliusában agyonverte élettársát Kartács utcai lakásán.

A bíróság Ny. Istvánt (54) különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek és a keddi ítélet értelmében a férfi csak 35 év múlva bocsátható feltételes szabadságra (a tábla ezzel szigorított a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletén, amely 30 év letöltéséről rendelkezett). A vádlott 1998-ban már meggyilkolt egy nőt, amiért 15 év szabadságvesztésre ítélték; a második emberölést feltételes szabadlábon követte el…

Ny. István néhány nappal a második gyilkosság elkövetése után előzetes letartóztatásba került, az ott eltöltött idő beleszámít a most kiszabott büntetésbe. Ha megéri, 87 éves lesz a szabadulásakor, dr. Elek Balázs tanácsvezető bíró indoklása szerint számottevő veszélyt akkor már nem jelenthet a társadalomra.

Részletek a csütörtöki Naplóban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában