Olvasói levél: Ez nem csak az újfaluiak ügye!

Lakossági fórum Berettyóújfaluban a tervezett kórház ügyében
Lakossági fórum Berettyóújfaluban a tervezett kórház ügyében - © Fotó: Kovács Péter
Berettyóújfalu – Most néztem át az előző heti újságokat, nem voltunk itthon. Nagyon megörültem a tervezett berettyóújfalui börtönkórházról szóló cikknek, hiszen ez nem csak az ottaniak felelőssége! Én Derecskén lakom, családommal együtt. Egy számunkra kellemetlen, és érthetetlen felsőbb döntéssel, néhány éve, Debrecentől áttettek bennünket Újfaluba. Nem lenne nekünk semmi bajunk vele, de az ezelőtt 15 évi kórházhoz képest rengeteget romlott a színvonal, a felszereltség, valamint sok orvos bement Debrecenbe, a mostaniak így nagyon le vannak terhelve.

Annak ellenére, hogy Újfalut egyszerűbb megközelíteni, Derecskéről inkább mindenki Debrecenbe menne, de ez nem olyan egyszerű, hiszen hivatalosan Berettyóújfaluhoz tartozunk.

Emiatt sem értem az ottani lakosok ellenállását. Ezelőtt néhány héttel már foglalkozott a Napló ezzel a témával. Valahol nagyon meg kellene velük értetni: ez egy egyszeri alkalom a kórháznak, hogy újból talpra álljon, óriási lehetőséget szalasztanának el! Sajnos néhány fideszes képviselő kezdeményezésén múlik a népszavazás is. Én fideszes vagyok, de ebben bírálom őket. Nem csak Újfalu, a térség talpon maradása is kockáztatva van! Nem találok szavakat, talán a város, a kórház vezetésének is mindent meg kellene tennie álláspontjuk jobb megértetéséhez. Mert nagyon jó érv, hogy az új megépül, a régi modernizálódik.

Úgy alakult, hogy közeli hozzátartozóm a betegsége súlyossága miatt Debrecenbe került, majd vissza Berettyóújfaluba. Majd’ minden nap jártam mindkét helyre látogatni, segíteni körülötte. Hihetetlen a különbség. Még akkor is, ha tudjuk, hogy nem lehet minden a Debreceni Klinika! Óriási a tét! Félő, hogy ha lesz népszavazás, közömbösek maradnak az emberek, s csak azok mennek el szavazni, akik a börtönkórház ellen vannak.

– Név és cím a szerkesztőségben –


Lakossági fórumon vitatkoztak a börtönkórházról
Voltam két lakossági fórumon, beszélgettem magam is újfaluiakkal, meghallgattam pro és kontra a véleményeket. Ám eddig nem volt olyan kérdés, amelyben nálam ne a létesítés felé billent volna a mérleg nyelve. Igen, a köznyelvben börtönkórházként ismertté vált büntetés-végrehajtási intézet egészségügy...

Lakossági fórum Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu - Egyhangú szavazással helyi népszavazás kiírásáról döntött a berettyóújfalui képviselő-testület csütörtök délelőtti ülésén egy korábbi határozatának visszavonása ügyében. A kérdés arra irányul, hogy a városvezetés visszavonja-e a Fogvatartottak Egészségügyi Központjának létesítésére ...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés