Idén is szépek lesznek a berekböszörményi parkok

Készül a park a falu központjában
Készül a park a falu központjában - © Fotó: Vmirjáncki József
Berekböszörmény – Évek óta nagyon szép, virággal borított, a település főutcája, annak is a központi része.

Nagy Ernő polgármester elmondja, hogy mintegy százezer forint értékű virágpalántát ültettek ki, de a későbbiekben még több virág is kerül az utcák parkjaiba. A virágok helyének előkészítését, ültetését, majd az azt követő gondozást a közmunka program keretében nők végzik.

Mező Béla, a település alpolgármestere szervezi, irányítja a virággondozók munkáját. Margittai Gyöngyi és Zsiga Lászlóné gondozza a település központjában a Kossuth szobor környékén elültetett virágokat és készítik a helyet a kiültetésre váró növényeknek. Elmondják, hogy reggel fél nyolctól délig dolgoznak, majd fél egytől fél négyig.

Saját igény szerint

Egy másik csoport a világháborús emlékművet és környékét díszítő parkot gondozza. Annak ellenére, hogy nincs eső, a dísznövények nagyon szépek, meglátszik az ott dolgozó asszonyok keze munkája. A település mellékutcáiban azonban már változó a házak előtti virágos kertek állapota. A legtöbb helyen a ház gazdája gondozza a porta előtti parkban lévő virágokat, legtöbbször a saját igénye szerint.

– Vmirjáncki József –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés