Fotók: „Táncszüret” tanúi lehettek a szentpéterszegiek

Akt.:
Fotók: „Táncszüret” tanúi lehettek a szentpéterszegiek
© Fotó: Kovács Péter
Szentpéterszeg – Szőlőskertek ugyan már nincsenek a kis bihari településen, és a portákon sem nagyon virít a nemes növény, ám ennek ellenére Szentpéterszegen komoly hagyománya van a szüreti mulatságnak.

Olajos Mihály polgármestertől tudjuk, hogy a kilencvenes évek legelejétől kezdve minden évben megrendezi a falu az eseményt.

szureti-19

Fotó: Kovács Péter

– Alapvetően a hagyományőrzés a cél, hogy a fiatalok megismerhessék az egykor szinte minden helybeli családra kiterjedő szőlőtermelést és a borkészítést. Az önkormányzat a civil szervezetekkel közösen évről-évre megszervezi az eseményt, amelyre meghívjuk a testvér- és partnertelepüléseinket is. Szentjobb, Szilágykémer és Magyarremete most is itt van, együttesekkel, zenekarral. Ők is fellépnek szüreti menettel a településünket bejárva több helyszínen – mondta a polgármester, aki arról is beszélt, hogy a szüreti mulatság keretében teszi meg utolsó szemléjét az a bizottság, amely dönt a „Takaros porta” cím odaítéléséről. Ugyancsak jutalmazzák a „Legszebb konyhakert” országos akcióba nevezett és abban helyi szinten jól szereplőket is.

HBN-KZS
Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés