Aszfaltozzák a dűlőutakat, megújulhat a ravatalozó

Aszfaltozzák a dűlőutakat, megújulhat a ravatalozó
© Fotó: Pixabay
Bedő – Mindemellett az orvosi rendelőt is korszerűsítik, a közmunkaprogram viszont egyre inkább a háttérbe szorul. Aktuális kishírek Bedőről.

Aszfaltborítást kapnak a dűlőutak

A település valamennyi útja aszfaltozott, most a külterületi dűlőutakon a sor. 98 millió forintból körülbelül 3 kilométer szilárd burkolatú út készül el ebben az évben Bedőn. Eszenyi Antal polgármester azt is elmondta, hogy a dűlőutak településre bevezető szakaszi kapnak aszfaltborítást, óvva ezzel a falu útjainak tisztaságát, a biztonságosabb haladás feltételeit.

Új gyógyítóeszközöket kap a rendelő

A nyár közepén kezdődik a település orvosi rendelőjének korszerűsítése, amely leginkább az orvosi műszerek, a gyógyításhoz szükséges eszközök, a berendezés teljes megújítását jelenti. Az épületen a nyílászárókat cserélik korszerűbbekre. A felújítás teljes költsége várhatóan 23 millió forint lesz – mondta el a Naplónak Eszenyi Antal polgármester.

Korszerűsítenék a falu ravatalozóját

A falufejlesztési program támogatásával a ravatalozó épületét szeretné megújítani az országhatár mellett fekvő falu önkormányzata. Bár erős a falazata a több évtizeddel ezelőtt épült ravatalozónak, a szigetelését, a szegélylemezeket, a külső és belső burkolatot cserélni kell. Ezzel együtt a temető útjait is meg szeretnék újítani, járhatóbbá tenni.

Kertészet és falukarbantartás

A kertészetben tizenhatan, míg a falu karbantartásán hatan dolgoznak közmunkásként ebben az évben. Tavaly csak a kertészetben volt huszonegy dolgozó. Eszenyi Antal elmondta, hogy a munkaképes lakosság jórészben már a versenyszférában dolgozik, ezért kevés ember szorul csak a szociális támogatás közmunka formájára.

HBNBerettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés