Berettyóújfalu hírei

2018.08.22. 14:03

Vadiúj óvodát adtak át Berettyóújfaluban

Berettyóújfalu - A 2018/2019-es nevelési év első napján, augusztus 21-én délelőtt avatták fel a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézmény új épületét, a Székhely Óvodát Berettyóújfaluban.

Berettyóújfalu - A 2018/2019-es nevelési év első napján, augusztus 21-én délelőtt avatták fel a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézmény új épületét, a Székhely Óvodát Berettyóújfaluban.

A óvodások műsora után Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere avató beszédében kiemelte, hogy a múlt évi orvosirendelő-átadás és két óvodafelújítás után újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a város a teljesen új óvodaépület átadásával. Megköszönte a kivitelezők, a Generál-építő 98. Kft. munkáját, az óvodai dolgozók, a gyerekek és szüleik türelmét, megértését, amit az elmúlt egy év alatt tanúsítottak, amíg ideiglenes helyen működött az óvoda.

Rákóczi Jenő római katolikus plébános és Szabóné Nagy Andrea református lelkész megáldották az épületet és használóikat, majd Gálné Tóth Klára intézményvezető és Muraközi István polgármester átvágták a nemzeti színű szalagot, amelynek darabjait emlékbe adták az egykori és jelenlegi dolgozóknak, a fellépő gyerekeknek és szüleiknek. Az avatóünnepség résztvevői ezután az intézményvezető kalauzolásával megtekintették az új óvodát.

Minden projekt véget ért

Befejeződött Berettyóújfaluban a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde három óvodájának fejlesztése, melynek keretén belül megvalósult két intézmény energetikai korszerűsítése, illetve egy teljesen új óvoda is épült a Széchenyi 2020 program keretében, 300 millió forintos Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata, mint a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde fenntartója pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, így támogatásban részesült az intézmény három óvodája, az Eszterlánc Tagóvoda, a Széchenyi Tagóvoda, illetve a Radnóti utcai Székhely Óvoda. A projekt átfogó célja az volt, hogy a beruházással végrehajtott fejlesztések révén javuljon az óvodákba járó gyermekek szüleinek a munkaerőpiaci helyzete, azáltal, hogy gyermekeiket munkaidőben biztonságos, fejlesztő helyszínen bízhatják az óvodapedagógusok gondjaira.

Fontos célkitűzés volt még, hogy javuljon az intézmény összes érintett óvodájában az energetikai besorolás, növekedjen a gyermekek biztonsága, és magas minőségi színvonalon történjen a gyermekek ellátása. A 300 millió forint európai uniós támogatás segítségével a fejlesztés három feladatellátási helyet érintett.

A projekt két helyszínén az Eszterlánc és a Széchenyi Tagóvodákban a fejlesztés eredményeként megtörtént az épület teljes homlokzati felújítása- hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtési rendszert ellátó kazánok cseréjét is megvalósította az önkormányzat. A projekt részeként épült ki egy 3 kW teljesítményű, hálózatra visszatápláló napelemes rendszer. Az épületek belső falfelületein teljes körű festési munkák kerültek elvégzésre. Ezek mellett az Eszterlánc Tagóvoda új tetőt, a Széchenyi Tagóvoda új bojlereket kapott. Tavaly szeptember elejére a két épület zavartalanul megkezdte működését.

A 2017/2018-as nevelési évben a Radnóti utcai Székhely Óvoda régi vályogfalazatú épülete lebontásra került, és egy új, korszerű, gazdaságosan fenntartható, minden szükséges óvodai helyiséget magába foglaló háromcsoportos óvoda épült a helyére. Az épületben kialakításra került még egy tornaszoba, foglalkoztató, gyermek és felnőtt kiszolgáló helyiségek (öltöző, mosdó) melegítő konyha, mosókonyha és nevelői- irodai helyiségek. Az épület földszint és tetőtér kialakítású, bruttó alapterülete 606,71 m2, a 3116 négyzetméteres telken. A projekt részeként 12 darab parkoló (1 akadálymentes) is kialakításra került.

- Berettyóújfalu Város Önkormányzata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!