Berettyóújfalu hírei

2018.06.13. 10:57

Küldjön hírt! - Országos díj az irinyiseknek

Szentpéterszeg - <em>Országos díjat vehettek át a szentpéterszegi Irinyi Károly Általános Iskola és AMI Fekete Borbála Általános Iskolájának tanulói Budapesten.

Szentpéterszeg - Országos díjat vehettek át a szentpéterszegi Irinyi Károly Általános Iskola és AMI Fekete Borbála Általános Iskolájának tanulói Budapesten.

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány idén tavasszal országos gyermekpályázatot hirdetett Légy szorgalmas! címmel. A gyerekeknek rajzzal, fotóval, videóval, illetve egyéb kreatív alkotással lehetett nevezni a pályázatra. A pályamunkákban azt kellett bemutatni, hogyan szoktak segíteni, szorgalmasak lenni a gyerekek saját közegükben.

A szentpéterszegi 6. e. osztályosok csoportosan jelentkeztek a versenyre. Ők a községi kihívással élők segítségét tűzték ki célul. A településen működő Nyírségi Intézményfenntartó Központ Kihívással Élők Nappali Intézményébe látogattak el, ahol speciális szükségletű felnőttek járnak. A gyerekek úgy döntöttek, hogy egy színdarab előadásával lepik meg őket, majd közös játékkal fognak jobban megismerkedni velük. Az együtt töltött délelőtt felvételeiből egy prezentációt készítettek, s ezzel neveztek a felhívásra. Pályázatuknak az EGYÜTT 1 MÁSÉRT címet adták. Izgatott várakozással telt az a néhány hét, míg kiderült az eredmény.

Végül május 18-án kapták a hírt, hogy munkájukkal „Legjobbak a jók között” különdíjat vehetnek át Budapesten, a Lurdy-házban. Az ünnepélyes díjátadó gálára június 9-én került sor. A Berettyóújfalui Tankerület jóvoltából busszal utazhattak Budapestre a gyerekek, ahol a délutáni díjátadó előtt megtekinthették a Nemzeti Színházat. Így nemcsak a versenyt nyerték meg a tanulók, ez a közös kirándulás is jutalomnak tekinthető.

- Kissné Balogh Krisztina, pedagógus -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!