Helyi közélet

2014.03.19. 10:03

Négy hónap kellett, hogy feladja

Debrecen - A gyanúsított lakásában cannabist foglaltak le a nyomozók.

Debrecen - A gyanúsított lakásában cannabist foglaltak le a nyomozók.A bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének vagy veszélyeztetésének okán 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a hét végén a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki hosszabb bujkálást követően adta fel magát.

A megyei főügyészség közlése szerint B. Zsolt a lakásán nevelősátorban termesztett cannabist, a „beérett” növényeket pedig rendszeresen feldolgozta és eladta. A férfi ingatlanán 17 tő kendert, valamint egyéb kábítószer előállításához kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközt foglaltak le a rendőrök. A vád szerint B. Zsolttól vásárolt drogot K. Péter Balázs (szintén gyanúsított), aki 2012 novemberétől majdnem egy évvel későbbi elfogásáig a cívisvárosban üzletelt a „fűvel”.

B. Zsolt gyanúsítotti kihallgatása ez idáig azért nem volt lehetséges, mert 2013 októberében elrejtőzött. A nyomozó hatóság elfogató parancsot bocsátott ki ellene, végül azonban – négy hónap bujkálást követően – feladta magát a rendőrségen.

A megyei főügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, valamint tartással elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt kezdeményezte a büntetlen előéletű férfi előzetes letartóztatását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában