Tovább nyújtanák veretlenségi sorozatukat az újvárosiak

Akt.:
Haris Attila
Haris Attila - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Haris Attila győzelemmel és jó játékkal bizonyítaná nevelőegyesülete ellen, hogy hiba volt lemondani róla.

Szombaton a listavezető Ferencváros otthonában vendégeskedik a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese az OTP Bank Liga 22. fordulójában. Hiába a nagynevű ellenfél, az újvárosiak a hétmeccses veretlenségi sorozatuk továbbnövelésére készülnek. Bár a Balmaz először lép fel az Üllői úton, a ferencvárosi nevelésű Haris Attila pontosan tudja, milyen hangulat fogadja majd őket a kezdés pillanatában.

– Érzelmileg természetese más lesz számomra ez a mérkőzés, hiszen a nevelőegyesületem ellen lépek pályára – ismeri el a 21 éves középpályás.

Sok szál fűz a zöld-fehérekhez, de a felkészülésben ez nem befolyásol, ha lehetőséget kapok, mindent elkövetek annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.”

– Igyekszem megmutatni, hogy hiba volt lemondani rólam annak idején, de ez nem tüske bennem, hanem bizonyítási vágy. Sokat videóztunk a héten, így a felvételek alapján tudjuk, mik a Fradi erősségei, és azt is, hol vannak a sebezhető pontjaik. Azt gondolom, már az elejétől támadólag fognak fellépni, valószínűleg rengeteg labdát próbálnak majd szélről a kapunk elé juttatni, de mi felkészültünk erre. Nagyon nehéz találkozóra számítok, de tudom, hogy állni fogjuk a sarat. Biztos vagyok benne, hogy lesz majd lehetőségünk a megnyíló szabad területeket bejátszani, és gyors kontratámadásokat vezetni.

Beleerősödtek

A fiatal játékos elmondta, az öltözőben szó volt arról is, hogy előfordulhat, a szokásosnál kevesebbet lesz náluk a labda, de megbeszélték, ekkor sem szabad idegeskedniük, hanem tartani kell magukat a taktikai értekezleten elhangzottakhoz, és ha a lehetőségeikkel jól sáfárkodnak, jó eredményt érhetnek el. Haris szerint a jó tavaszi rajtjuk annak is köszönhető, hogy levonták a tanulságokat az őszi szereplésből.

– Az ősszel kijöttek azok az egyéni, és csapatszintű hibák, amelyeket az első osztályban megbüntet az ellenfél, de ahogy ment előre a bajnokság, és lett egyre több mérkőzés a lábakban, úgy erősödtünk bele az NB I-be. Szeretnénk ezt a sorozatot minél tovább kitolni, mert nagyon kellenek a pontok, hogy eltávolodjunk a veszélyes zónából – fogalmazott a fedezet.

A Ferencváros–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő találkozó szombaton 17 órától kezdődik a Groupama Arénában, a játékvezető Bognár Tamás lesz.

MSZBalmazújváros.
HAON.HU


hirdetés