Jégkaparót osztogattak az újvárosi rendőrök

Balmazújváros – A balmazújvárosi sofőrök jégkaparót kaptak az egyenruhásoktól annak érdekében, hogy a szélvédő, illetve a gépkocsi ablakai megfelelően le legyenek takarítva a jó látás érdekében.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai január 19-én a reggeli órákban ellenőrizték a város területén közlekedő gépjárműveket. A minden év telén megtartott közlekedésbiztonsági akció célja, a balesetek megelőzése és annak ellenőrzése volt, hogy a fagyos reggelen a sofőrök megfelelően elvégezték elindulás előtt – a kilátást tökéletesen biztosító – pára- vagy jégmentesítést. A rendőrök a Balmazújváros és Környéke Bűnmegelőzéséért Közalapítvány által jégkaparót adtak át minden gépkocsivezető részére – olvasható a police.hu-n.

A városban csütörtökön olyan baleset történt, ahol a jégkaparó használata megelőzhette volna a bajt. Egy férfi autózott a Fokos utcán, amikor a Tamási Áron utca kereszteződésénél balra kanyarodott, de kanyarodás közben az autó oldalüvegeinek lefagyott állapota miatt nem látta, illetve nem adott elsőbbséget a neki balról közlekedő kerékpárosnak, akivel összeütközött. Mint arról a rendőrség honlapja beszámol, a baleset során a biciklis nő az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés