A középmezőnyt célozza meg a Balmaz

A középmezőnyt célozza meg a Balmaz
© Fotó: Kovács Péter
Balmazújváros – Toni Golem reméli, csapata gyorsan elkerül a kiesőzónából, mert az csökkentené a játékosokon a nyomást.

Végéhez ért a felkészülés a másodosztályú Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesénél. A Merkantil Bank Liga 18. helyén álló hajdúsági csapat mozgalmas télen van túl, az idény közben Horváth Ferencet váltó Bekő Balázsnak az eredménytelenséget megelégelve január első hetében megköszönték a munkát. A helyére villámgyorsan kinevezték a horvát Toni Golemet, azt várva tőle, hogy benntartsa a kiesés rémétől fenyegetett gárdát.

– Négy hét állt rendelkezésünkre; természetesen egy hagyományos, hathetes felkészülés ideálisabb lett volna, de úgy gondolom, amit lehetett, azt kihoztuk a mögöttünk álló időszakból. Kollégáimmal együtt új játékrendszert kellett kialakítanunk, melyhez a labdarúgók jól alkalmazkodtak. A játékosok tisztességgel edzettek, elégedett vagyok velük. Bár a felmérések szerint jó állapotban van a csapat, természetesen kondícióban mindig kell és lehet is fejlődni. A pályán ugyanazt szeretném viszontlátni, amit edzésen mutatnak a srácok: agresszív, sokat futó, domináns gárdát, amely próbál gyorsan reagálni az adott szituációra, és minél több támadást vezényelni a 90 perc alatt – vázolta a labdarúgásról alkotott filozófiáját a 26 éves, Pro-licenccel rendelkező szakember.

Változások

Nemcsak az edzői stábban történt változás (Toni Golem munkájának segítésére pályaedzőkét csatlakozott Ante Batarelo, a klub korábbi labdarúgója), hanem a játékosállományban is. Távozott Szalai András, Bódis Norbert, Kamarás György, Peszmeg Viktor, Farkas Norbert, Zaha Dániel, Szilágyi Szebasztián, valamint Schmid Máté, új játékosként eddig mindössze Kovács Nikolasz (Budapest Honvéd – kölcsönbe, fél évre) és Király Ákos (Budapest Honvéd – 1,5 + 1 év) csatlakozott a kerethez. Jelen állás szerint a Gyirmót elleni vasárnapi, idegenbeli bajnokiig – Alcufer Stadion, kezdés: 17 óra – újabb játékos nem érkezik a gárdához.

– A társaság összetétele rendben van; amennyiben egy góllövő csatár érkezne, annak örülnénk – ismerte el Toni Golem. – Dolgozunk is rajta, az elkövetkező napokban kiderül, siker koronázza-e az erőfeszítéseinket. A táblázaton elfoglalt helyünk nem ideális; amilyen hamar csak lehet, elkerülve a kiesőzónából, szeretnénk odaérni a tabella közepére, hogy csökkenjen a nyomás rajtunk. Ennek első lépése lehet a vasárnapi nyitány: feltérképeztük a Gyirmótot, nem érdemtelenül listavezető, erős együttesről van szó, de mi azért utazunk a Dunántúlra, hogy jó rajtot véve ponttal, pontokkal térjünk haza.

MSZBalmazújváros.
HAON.HU


hirdetés