Azért egy lány megállt segíteni

Azért egy lány megállt segíteni
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – „Kb. 1 órája történt az eset, hogy mentem a Kossuth utcán a barátom elé, mikor hirtelen beszédültem és a földre estem. Egy srác lenézett rám, majd elment mellettem. Ennyire bunkó lenne a mai emberiség, hogyha egy embert látnak összeesni, akkor elmennek mellette?!

Végül egy mögöttem sétáló lány odajött segíteni és nagyon aranyos volt. Ha benne van a csoportban, szeretném neki megköszönni a segítséget!” – írta meg kedden a vele történteket egy fiatal nő a „Debrecenben hallottam” csoport üzenőfalára, a Facebookon.

A pontos idő…

„Mi a fene van ebben a városban, ennyire félnek az emberek?” – bosszankodott egy fiatalember pár nappal ezelőtt, az esti órákban tapasztaltak miatt. A párjával leugrottak a boltba, írta, de mivel nem voltak biztosak az üzlet nyitva tartásában, a pontos időről érdeklődtek egy társaságtól. „Tisztelettel, nem is olyan kapucnis fekete pulcsiban, nem is rossz környéken. Ráadásul a párom kérdezte. Erre a társaság sietve, némán, lehajtott fejjel, mint aki menekül, szó nélkül szedte a lábát… Biztos távolságból még azért gyorsan visszaszólt a válla felett egy nő: Nincs óránk! Ennyire félelmetesek lennénk?”
hirdetés