Autó - Motor

2019.03.14. 09:47

Meghalt Charlie Whiting, a Forma-1 versenyigazgatója

Budapest - Whiting a 2019-es idény első futama előtt mindössze három nappal hunyt el. Hatvanhat éves volt.

Budapest - Whiting a 2019-es idény első futama előtt mindössze három nappal hunyt el. Hatvanhat éves volt.

Tragikus hirtelenséggel, 66 éves korában elhunyt Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Formula–1-es versenyigazgatója – írja a Nemzeti Sport Online a FIA hivatalos honlapjának beszámolója nyomán. A szakember magyar idő szerint csütörtök hajnalban hunyt el, halálát tüdőembólia okozta. Whiting mindössze három nappal a 2019-es Formula–1-es idény első futama, az Ausztrál Nagydíj kezdete előtt vesztette életét.

Mint azt a sportnapilap megjegyzi: Charlie Whiting 1977-ben került a Formula–1 világába, eleinte a Hesketh szerelőjeként dolgozott, majd három év múlva a Brabhamnél vállalt munkát – itt 1981-ben és 1983-ban főmérnökként segítette világbajnoki címhez Nelson Piquet-t. 1988-ban csatlakozott az FIA-hoz, s 1997-től volt a Formula–1-es futamok állandó versenyigazgatója. Feladatai közé tartozott a futamok elindítása – ő döntött, ha új rajtot kellett elrendelni – továbbá a sportág technikai bizottságát és a versenypályák biztonságát felügyelő bizottságot vezette.


[related-post post_id="4171548"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!