Autó - Motor

2019.03.07. 13:00

Ez lenne ma a 10 legjobb autó?

USA - A Consumer Reports rengeteg szempontot mérlegelve alakította ki a felsorolást: a járműveknek szinte minden téren kimagaslót kellett nyújtania ahhoz, hogy rákerüljenek.

USA - A Consumer Reports rengeteg szempontot mérlegelve alakította ki a felsorolást: a járműveknek szinte minden téren kimagaslót kellett nyújtania ahhoz, hogy rákerüljenek.

A Consumer Reports nevű amerikai szervezet összeállította a mindenek felett álló tízes listát: tíz olyan autót gyűjtöttek egybe, amely nem csak megbízható, de vezetni is élmény, hozzátesz az autóiparhoz, és még egy ütközésnél is megvéd - hívta fel a figyelmet a vezess.hu.

A listát félmillió autós részletes véleménye és szakújságírók tesztjei alapján rakták össze, de figyelembe vettek olyan kritériumokat is, mint az értéktartás és a biztonsági minősítések. Mint a vezess.hu cikke rávilágít: a Consumer Reports listájára többszintes szelekció után kerülhettek fel a járművek, melyek az ügyfélelégedettség, a megbízhatóság, a vezetési élmény és az innováció terén egyaránt kiemelkedőnek számítanak. Ráadásul a szervezet idén újított is: csak olyan autót engedtek versenybe szállni, amely rendelkezik gyalogosfelismerő autonóm vészfékrendszerrel.

Tíz kategóriában nevezték meg a legjobbakat, melyek közül hetet globálisan is forgalmaznak.

Szubkompakt szabadidőjármű: Hyundai Kona

Kompakt szabadidőjármű: Subaru Forester

Középkategóriás szabadidőjármű: Subaru Ascent

Prémium szabadidőjármű: BMW X5

Szubkompakt személyautó: Toyota Yaris

Prémium kompakt személyautó: Audi A4

Középkategóriás személyautó: Toyota Camry Hybrid

Felsőkategóriás személyautó: Toyota Avalon Hybrid

Részben vagy teljesen elektromos jármű: Toyota Prius

Haszonjármű: Ford F-150

Fotó: AFP / Jim Watson


[related-post post_id="4156032"]

[related-post post_id="4158926"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!