Autó - Motor

2018.08.31. 16:10

Európán át a kis kétüteműkkel

Debrecen - A Trabant a mai modern autók között is megállja a helyét – ezt bizonyítják a túrával.

Debrecen - A Trabant a mai modern autók között is megállja a helyét – ezt bizonyítják a túrával.

A tervek szerint a napokban tér vissza a bő egyhónapos skandináviai túrájáról a debreceni Mátó Attila Zoltán és Tonhajzer Arabella, illetve a fővárosi Kovács Péter és Soós Barbara párosa. Ők kétütemű Trabantjaikkal július 28-án a Roncsbárból elindultak, hogy bebizonyítsák: a Trabant a mai modern autók között is megállja a helyét. Végigviszi őket a túrán, nem akadály neki sem a Skandináv-hegység, sem a végeláthatatlan tenger. Utazásuk során célul tűzték ki, hogy fiatalokként bizonyítsák elszántságukat, rátermettségüket.

Jól ismerte a Trabit

– Utunk során tizenkét országon át megyünk, és közben megannyi élménnyel, barátsággal gazdagodunk. Majd’ minden megállónál ámulattal tekintenek ránk és kissé hitetlenkedve vizsgálják meg az autó oldalán ékeskedő Debrecen feliratot.

Hihetetlen és nehéz is szavakba önteni azt a sok érzést, élményt, nehézséget, megoldandó problémát, amiket átéltünk, és azokat a tapasztalatokat, amivel gazdagodunk”

– meséli Arabella, majd azzal folytatja, hogy Finnországban meglátogatták a Télapót, akivel videót is készítettek, és aki meglepetésükre jól ismerte a Trabantot. A finnek igazán különleges emberek, a kint élő magyarok pedig összetartóak és végtelenül segítőkészek. Az ott töltött napoknál már csak Norvégia volt feledhetetlenebb. A hab a tortán, ahogy mondani szokás.

– A túra elérte célját, meghódítottuk Skandináviát, Trabanttal. Büszkék vagyunk, hogy elértük az északi-sarkkört és azon is túl utazva a csodálatos természeti adottságokkal büszkélkedő Lofoten szigetcsoportot. Nehéz szavakba önteni azt a hihetetlen látványt, ami Norvégia gyönyörű tájain átautózva teljesen elkápráztatott minket. Visszavonhatatlanul beleszerettünk.

Hamarosan újra itthon

Visszaútban Németországból, a Trabant hazájából jelentkeztek, ahol különösen az autós körökben ismert barátunknál, Prokee-nál vendégeskedtek. – Ő kalauzol minket a Szász-vidéken, és mi pedig isszuk a szavait, amint a helyi autógyárak történetét meséli. Ha tehetnénk, bármeddig elhallgatnánk, de rövidesen tovább kell pöfögnünk. Otthon viszont már nagyon várnak minket a barátok, és legjobban a család, hogy első kézből meséljünk az átélt kalandokról – számolt be élményeikről Arabella.

HBN


[related-post post_id="3935036"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!