Autó - Motor

2013.06.12. 16:49

Nem akar szégyenben maradni

Magosi Norbert érzi, megváltoztak a körülmények, ám szívvel-lélekkel teszi a dolgát az oválpályán.

Magosi Norbert érzi, megváltoztak a körülmények, ám szívvel-lélekkel teszi a dolgát az oválpályán.

Az idény legrangosabb salakmotoros világversenyét, a Grand Prix-kvalifikáció egyik elődöntőjét rendezik szombaton 16 órától Debrecenben. A Gázvezeték utcai salakstadionban 11 nemzet 16 vaspapucsosa száll harcba a továbbjutást jelentő legjobb tíz közé kerülésért. A mezőnyben a világsztárok, a svéd bajnok Daniel Nermark, a dán Hans Andersen és Michael Jepsen Jensen, illetve a lengyel Adrian Miedzinski és Krysztof Buczkowski mellett két magyar salakszóró is szerencsét próbál. A hét elején Tabaka József már nyilatkozott a Naplónak a derbivel kapcsolatban, most Magosi Norberten a sor.

Nehezebb helytállni

A korábbi magyar bajnoknak felvetettük, pár évvel ezelőtt még nem igazán lett volna kérdés az, hogy elérhető-e a továbbjutás hazai pályán, ám most több szurkoló is aggódik amiatt, meglesz-e a kvalifikáció.

– El kell ismernem, sajnos itt tartunk – felelte a felvetésre Magosi, s az okokra is kitért. – Kevés a versenyünk, egyre nehezebb helytállnunk a világeseményeken. Ráadásul motorikusan is le vagyunk maradva a riválisoktól. Most csak a tényekről beszélek, nekem két komplett motorom van, míg annak a Matej Kusnak, aki – nem akarom megbántani, de messze van a világ élvonalától – négy komplett motor, plusz még négy blokk áll a rendelkezésére. Ettől függetlenül teszem a dolgom szívvel-lélekkel, több, kevesebb sikerrel – fogalmazott a 38 esztendős salakos.

Gyorsnak kell lenni

Magosi Norbert nagyon régen, tavaly július 7-én motorozott utoljára Debrecenben, ráadásul akkor sérült meg a válla.

– Tényleg rég volt, éppen ezért mindenképpen részt veszek a pénteki edzésen, hogy megtaláljuk az ideális beállításokat. Bízom benne, hogy gyors leszek a versenyen, mert csakis akkor lehetnek esélyeim a továbbjutásra. És valljuk be őszintén, szégyen lenne, ha nem sikerülne kivívnom a kvalifikációt a debreceni oválon. Persze technikai sportágról lévén szó, semmit nem lehet előre kijelenteni, de az biztos, hogy a hazai közönség buzdítása plusz motivációt jelent a számomra – zárta a beszélgetést Magosi.

HBN-BN

A jelenlegi startlista

1. Daniel Nermark (SWE)

2. Jonathan Iturre (ARG)

3. (FRA)

4. Tomas Suchanek (CZE)

5. Tabaka József (HUN)

6. Viktor Golubovszkij (RUS)

7. Hans Andersen (DEN)

8. Ryan Fisher (USA)

9. Magosi Norbert (HUN)

10. Michael Jepsen Jensen (DEN)

11. Adrian Miedzinski (POL)

12. (RUS)

13. Andzejs Lebegyevs (LAT)

14. Krzysztof Buczkowski (POL)

15. Matic Voldrich (SLO)

16. Matej Kus (CZE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!