Autó - Motor

2013.06.04. 11:28

Lengyel sztárok is érkeznek a GP-kvalifikációra

Alakul a debreceni mezőny, már csak három versenyző személye kérdéses.

Alakul a debreceni mezőny, már csak három versenyző személye kérdéses.

Salakmotor. Lassan, de biztosan halad a nevezés a június 15-én, szombaton 16 órakor Debrecenben megrendezendő salakmotoros Grand Prix-kvalifikációra. A Napló korábban már beszámolt arról, hogy hazánkat Tabaka József és Magosi Norbert főversenyzőként, míg Benkő Roland és Szatmári László tartalékként képviseli ezen a nívós megmérettetésen.

A magyarok riválisairól eddig azt tudtuk, hogy Hans Andersen (dán), Michael Jepsen Jensen (dán), Ryan Fisher (egyesült államokbeli), Jonathan Iturre (argentin) és Daniel Nermark (svéd) biztosan starthoz áll a cívisvárosban.

Lengyel sztárok

Az utóbbi napokban újabb résztvevőkre derűlt fény, így már biztos, hogy Lengyelországból két klasszis, Adrian Miedzinski és Krzysztof Buczkowski érkezik a Gázvezeték utcai salakstadionba. Miedzinski a legszűkebb polák válogatott keretnek is a tagja, a szövetség őt nevezte a nem hivatalos páros világbajnokság háromfős lengyel csapatába, míg Buczkowskit láthattuk a bydgoszczi Grand Prix-viadalon, ahol szabadkártyásként indult.

A csehek két régi ismerőst, Tomas Suchaneket és Matej Kust küldik harcba, míg az egyik francia helyett szlovén pilóta mérettetik meg Debrecenben, aki nem más, mint Matic Voldrich. A jelenlegi állás szerint két orosz, illetve egy-egy lett és francia versenyző nevezésére vár még a viadalt szervező Debrecen Speedway SE.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!