Autó - Motor

2013.04.15. 09:29

Tomracing: bíztató bajnoki rajt, dobogókkal és pontokkal

Hat hónap motoréhínség után a hétvégén megkezdődött a Szlovákiaringen a 2013-as Gyorsasági Országos Bajnokság, ahol a Tomracing Motorsport Team versenyzői is rajthoz álltak.

Hat hónap motoréhínség után a hétvégén megkezdődött a Szlovákiaringen a 2013-as Gyorsasági Országos Bajnokság, ahol a Tomracing Motorsport Team versenyzői is rajthoz álltak.

Az időjárás még egy utolsó figyelmeztetést adott a versenyzőknek – a szombati szabadedzésekbe rendesen bezavart az eső –, ám a versenyre már felszáradt a pálya, míg vasárnap ragyogó napsütésben zajlottak az események. A csapat versenyzői kifejezetten jól szerepeltek a hétvége mindkét napján: Kurucz Ferenc (Superstock 600) révén dobogós helyeket, míg az egyaránt új motorral induló Dér Zoltán (Superbike) és Csutak Péter (Superbike) révén értékes pontokat szereztek a bajnoki küzdelem első állomásán. Miklósy Tamás csapatfőnök elégedett volt versenyzői teljesítményével, ugyanakkor azt is elárulta, örömébe egy kis üröm is vegyül, mert a Tomracing Motorsport Team és Juhász Dávid útja elvált.

Kurucz Ferenc (Szombat – nemzetközi értékelés: 5. hely, magyar bajnoki értékelés: 3. hely, Vasárnap – nemzetközi értékelés: 5. hely, magyar bajnoki értékelés: 3. hely): „Hat hónap kihagyás után az elsődleges célom a visszarázkódás volt. Az első nap keveset tudtam edzeni, mert vizes volt a pálya, az időmérőre azonban felszáradt, így a hetedik helyet szereztem meg. A rajtot nagyon jól kaptam el, azonban az első kanyarban belekerültem egy kisebb dulakodásba, amiből rosszul jöttem ki, majd Tarjányi Ádám is előttem bukott, ami miatt ismét sokat veszítettem, majd ennek ellenére dobogóra állhattam a magyar értékelésben. Vasárnap már ragyogó napsütésben szereztem meg újból a hetedik rajthelyet, a lámpák kialvását követően sikerült kilőnöm, és az első kanyar végére már harmadikként érkeztem. Próbáltam tartani a lépést az első kettővel, de korábban az edzéseken is látszott, hogy ők más tempóban köröznek, mint mi. Összességében nincs miért búslakodnom a két harmadik helyem miatt.”

Csutak Péter (Szombat – nemzetközi értékelés: 19. hely, magyar bajnoki értékelés: 11. hely, Vasárnap – nemzetközi értékelés: 17. hely, magyar bajnoki értékelés: 8. hely): „Az eredményemmel egyáltalán nem vagyok megelégedve, de elfogadom, mert ez a realitás. A motorom nagyon jó, közel 5 másodpercet javultam a tavalyi évhez képest. Tisztában vagyok azzal, hogy minden rajtam múlik, sokat kell még fejlődnöm, és ebben a csapatfőnököm, Miklósy Tamás nagy segítségemre van. Biztos vagyok abban, hogy a kezdetben könnyebben fogok tudni javítani, mint később.”

Dér Zoltán (Szombat – nemzetközi értékelés: 14. hely, magyar bajnoki értékelés: 8. hely, Vasárnap – nemzetközi értékelés: 11. hely, magyar bajnoki értékelés: 5. hely): „Az első futam előtt összesen annyi kört mentem az idei motorommal, mint maga a verseny alatt. A rajtom jól sikerült, de az első körben pont előttem történt egy bukás, ami miatt sok időt veszítettem. A futam alatt végig egy 5-6 fős társaságban motoroztam, oda-vissza előzgettük egymást, nagyon élveztem. Elsőre azt kaptam, amire számítottam. A második napon egy hellyel hátrébbról indulhattam, ám ennek ellenére elégedett voltam, mert közel másfél másodpercet javítottam a köridőmön. Nagyon boldog vagyok, hogy ha egy kis szerencsével ugyan, de bekerültem az első ötbe. Most bebizonyítottam, képes vagyok erre az eredményre.”

Miklósy Tamás: „Nagyon örülök annak, hogy ilyen hosszúra nyúlt tél után Feri mindkét versenyen a dobogóra tudott állni az Országos Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában. Zoli és Péter is új motorral indult, ami miatt már azzal is elégedett voltam, hogy szombaton és vasárnap is baj nélkül hazahozták a versenygépeiket. A későbbiekben remélhetőleg tovább tudnak majd fejlődni. Noha nem így terveztük, de az elmúlt héten közös megegyezéssel, békésen elváltunk Juhász Dávidtól, akinek sok sikert kívánunk a további pályafutásához.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!