Autó - Motor

2013.04.29. 16:33

Az új Nissan Leaf Magyarországon

Az eddigi rövid, összesen két és fél éves pályafutása során a Nissan LEAF forradalmi változást hozott a jövő közlekedéséről alkotott elképzeléseinkben.

Az eddigi rövid, összesen két és fél éves pályafutása során a Nissan LEAF forradalmi változást hozott a jövő közlekedéséről alkotott elképzeléseinkben.A Nissan LEAF a világ első, egy nagy autógyártó vállalat által kifejezetten erre a célra kifejlesztett, 100%-ig elektromos meghajtással működő autója, amely bebizonyította, hogy a zéró-emissziós mobilitás nem álom, hanem igenis valóság. Mostanra már több mint 54.000 LEAF közlekedik az utakon szinte hangtalanul, bármilyen kipufogógáz kibocsátása nélkül.

Bár a LEAF a piacon található legfejlettebb autók egyike volt, fejlesztése nem állt le. Megérkezett a Nissan LEAF új generációja, és a magyar piacon már ezzel a megújult modellel kezdődik a LEAF értékesítése. Több mint 100 kisebb-nagyobb módosítás történt az Új Nissan LEAF-en. Ezek együttesen tovább javítják az eredeti, úttörő modellt. Az Új LEAF-nek nagyobb a hatótávolsága, tágasabb a csomagtere, nagyobb kényelmet és belső teret kínál.

Néhány változtatás az első LEAF-tulajdonosoknak köszönhető; annak a lelkes társaságnak, akik szinte dicshimnuszokat zengenek az autóról és a zéró-emissziós mobilitásról.

Ráadásul ezek a fejlesztések egybeesnek a globális gyártásra való áttéréssel. Míg az eredeti modell kizárólag Japánban készült, az új Nissan LEAF-et Észak-Amerikában és Európában is gyártják a helyi piacok számára. Az Új Nissan LEAF európai gyártása március végén kezdődött az egyesült királyságbeli Sunderlandben, a vállalat rendkívüli hatékonysággal működő üzemében.

A módosítások között szerepelnek az alábbiak:

  • Nagyobb hatótávolság
  • A választható 6,6 kW-os töltővel a feltöltési idő a felére csökken
  • Apróbb átalakítások a hűtőrácson az aerodinamikai hatékonyság javítása érdekében
  • A teljesen integrált motor és töltő több helyet szabadít fel a csomagtérben
  • Az autó tömege átlagosan 32 kg-mal csökkent
  • A futóművet áaz európai igényekre hangolták
  • Az új ülések nagyobb kényelmet és tágasabb belső teret biztosítanak
  • Nagyobb lett a színválaszték
  • Az Új LEAF 3 féle felszereltségi szinttel készül: Visia, Acenta és Tekna. Az Acenta és Tekna modellek Carwings kommunikációs rendszerrel, míg a Visia az új Nissan Connect 2.0 navigációval rendelkeznek. Mivel a Carwings még nem elérhető a mi régiónkban, a Nissan Sales Central and Eastern Europe Kft. úgy döntött, hogy az Új LEAF-et a Visia modellel mutatja be, a magasabb felszereltségű modellek későbbi bevezetéséről majd a vásárlói igények és az értékesítési darabszám alapján dönt.

    Az Új Nissan LEAF Visia felszereltségű alapváltozatának ára Magyarországon 8 774 500 Ft lesz.

    A modellhez az alábbi opcionális felszerelések rendelhetők:

    NissanConnect 2.0 rendszer tolatókamerával, melynek felára: 220 000 Ft

    6,6 kW-os (32A) töltő, melynek felára: 270 000 Ft

    A piaci bevezetés első fázisában az egyetlen hivatalos Nissan LEAF márkakereskedő Magyarországon a Nissan Gablini lesz budaörsi telephelyével. A LEAF június közepétől lesz megrendelhető, és az első járművek július elején érkeznek meg a márkakereskedésekbe.

     

    (forrás: nissan.hu)

    Címkék#nissan#Leaf

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!