Autó - Motor

2013.03.11. 09:36

A Volkswagen csoport csökkenti a CO2 kibocsátást

A Genfi Autókiállítás megnyitását megelőzően a Volkswagen Csoport elnöke ismét megerősítette a wolfsburgi gyártó stratégiai elkötelezettségėt, hogy 2018-ra a világ legkörnyezetkímélőbb rendszerekkel működő gyártója legyen.

A Genfi Autókiállítás megnyitását megelőzően a Volkswagen Csoport elnöke ismét megerősítette a wolfsburgi gyártó stratégiai elkötelezettségėt, hogy 2018-ra a világ legkörnyezetkímélőbb rendszerekkel működő gyártója legyen. Dr. Martin Winterkorn megemlítette, hogy ezt a célt már tavaly kitűzték maguk elé, és a környezettudatosság jegyében tett szerkezeti változások "rendben, a terv szerint haladnak", majd hozzátette: "a Volkswagent a legteljesebb energia- és erőforrás hatékonyság céljával alakítjuk át, és megfelelő ütemben haladunk a környezetvédelmi szempontból is világelső autógyártó szerepének elérése felé."

Mindezek mellett a Volkswagen Csoport újabb komoly célt tűzött ki maga elė, és elkötelezte magát arra, hogy autóinak CO2 kibocsátását 95 g/km-re csökkenti 2020-ig. A Csoport elnöke ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a Volkswagen egyes típusainak átlagos CO2 kibocsátása már 2015-re 120 g/km-re csökken. Jelenleg a gyár által forgalmazott autók közül 245 típus kibocsátása van 120 g/km alatt, míg 36 autóé alacsonyabb 100 g/km-nél.

 

(forrás: volkswagen.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!