Autó - Motor

2012.10.15. 11:15

Usain Bolt "aranyért megy" a Nissannal

YOKOHAMA, Japán (2012. október 11.) - Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere és olimpiai bajnok sprintfutó újabb világelsőségre készül. Teljesítménnyel kapcsolatos ösztöneit osztja meg a Nissan csapatával, akik egy különleges "Bolt" kiadású GT-R-en dolgoznak.

YOKOHAMA, Japán (2012. október 11.) - Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere és olimpiai bajnok sprintfutó újabb világelsőségre készül. Teljesítménnyel kapcsolatos ösztöneit osztja meg a Nissan csapatával, akik egy különleges "Bolt" kiadású GT-R-en dolgoznak.

Miután bezsebelte érmeit és világrekordjait a londoni olimpián, Bolt ma aláírt egy különleges együttműködést a Nissannal, hogy tovább bővítse márkanagyköveti szerepét és hogy a betöltse a megtisztelő "Élmény Igazgató" titulust.

Usain a következőt mondta a Nissan főhadiszállásán: "Számomra az inspirációt a versenyzés adja és szeretnék segíteni, hogy a Nissan egy még izgalmasabb márkává válhasson"

Toshiyuki Shiga, Chief Operating Officer, üdvözölte Bolt elkötelezettségét és elmélyített kapcsolatát a Nissannal. "A Nissan márka osztja azt az izgalmat, mely világszerte rabul ejtette az olimpia nézőket és nincs jobb ember mint Usain, aki többet tudna segíteni ennek járművekbe való átültetésében."

Elismerve Bolt hozzájárulását és a sport, valamint az autóipar iránti lelkesedését, Shiga San leleplezett egy egyedi arany színű GT-R-t, melyet az Usain Bolt Alapítvány fog árverésre bocsátani.

Az online aukcióból befolyó bevétel, melyet október végén hoznak majd nyilvánosságra, az alapítvány oktatási és kulturális programját segíti, mellyel lehetőséget szeretnének teremteni a jamaikai fiatalok tovább tanulására.

Az egyetlen különleges kiadású GT-R-t, melyen Usain aláírása dombornyomott formában lesz látható és belseje valódi arany berakással készül, az eBay online aukciós oldalon lesz látható.

A Nissannal való együttműködés részeként a sprinter ma a vállalat oppamai pályáján tesztelte a GT-R-t, melynek során szerzett adatokat beépítik majd a Bolt számára készülő változatba.

Továbbá megkezdődik egy limitált széria fejlesztése is, melyet a GT-R-t árusító piacokon lehet majd megrendelni. A gyártásba kerülő autóról további információ a közeljövőben fog nyilvánosságot látni.

Bolt, akit a tokiói Narita repülőtéren egy GT-R-rel várt a Formula 1-es Mark Webber, a Nissan „Mi történne ha_" kampányában is nagy szerepet vállal.

A kampány, mely legendás termékeket és úttörő technológiákat tartalmazó hirdetőtáblákon keresztül fut világszerte, részét képzi a vállalt Power88 középtávú tervének, melynek célja 8%-os piaci részesedés és 8%-os üzemi árrés elérése 2016-ig.

A Nissan lendületét tovább viszi a LEAF elektromos autót népszerűsítő, 2012 októberétől hat nemzetközi csatornán futó "mi lenne, ha a jövő autóját már ma vezethetnéd?" kampánya is.

2012 elején az Interbrand kihirdette 2012 legjobb 100 márkáinak ranglistáját, és a Nissan a tavalyi 73. helyről az előkelő 13. helyre emelkedett.

 

(forrás: nissan.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!