Autó - Motor

2012.09.03. 11:03

10-ből 9 ember szereti a vezetést segítő eszközöket

A megkérdezettek több, mint fele viszont nem szeretné, ha az autók önjárók lennének.

A megkérdezettek több, mint fele viszont nem szeretné, ha az autók önjárók lennének.A parkolást, fékezést vagy kormányzást segítő eszközök minden vezető életét megkönnyítik. Mi a helyzet akkor, ha minden bepakolunk az autóba és az már magától megy? Ilyet az emberek több, mint 50%-a nem szeretne.

A kutatásban 2500 18 év feletti vezető vett részt és a Ford támogatta. Kiderült, hogy a vezetést segítő rendszereket nagyon szeretik, de ne nem szeretnének túlzásba esni. Több fórumon is elhangzott már, hogy az emberek többsége alapvetően szeret vezetni. Tehát ettől az élménytől vétek lenne megfosztani. Más a helyzet azonban, amikor egy unalmas, hosszú autópályáról van szó és épp dolgoznunk is kéne. Ilyenkor jól jöhet, ha be tudjuk kapcsolni a robotpilótát.

A kérdés, hogy a gyárak ki tudják-e fejleszteni azt a technológiát, ami meghagyja a választás szabadságát. A válaszadók többsége valószínűleg soha nem kapcsolnák be az automatikát, mivel csak 39%-uk bízik meg maradéktalanul a számítógépes rendszerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!