Autó - Motor

2012.08.24. 09:17

Új autógyárat nyit Kínában a Volkswagen

A Volkswagen Csoport tovább bővíti termelési kapacitását a nagy jelentőségű és folyamatosan bővülő kínai piacon.

A Volkswagen Csoport tovább bővíti termelési kapacitását a nagy jelentőségű és folyamatosan bővülő kínai piacon.

Prof. Dr. Jochem Heizmann, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja, s a jövőben az új „Kína“ igazgatótanácsi feladatkör felelőse, valamint Dr. Michael Macht, a Volkswagen AG igazgatótanácsának a konszernszintű termelés területéért felelős tagja csütörtökön Hu Maoyuan, a SAIC Motor Corporation Ltd. felügyelőbizottságának elnöke társaságában nyitotta meg a kelet-kínai Jicseng (Yizheng) városában a Shanghai Volkswagen (SVW) új üzemét. A gyár éves termelőkapacitása a 300 ezer járművet is elérheti.

Heizmann, aki még 2010 júliusában indította útjára az új üzem beruházását, elsősorban a kínai partnerekkel a teljes projekt folyamán megvalósított kiváló együttműködést emelte ki: „Kétéves építkezést követően, a tervezettnél korábban nyithatjuk meg jicsengi létesítményünket, amely a Volkswagen Csoport leginkább környezetkímélő gyárai közé tartozik. Korszerű technológiáink és újszerű termelési folyamataink segítségével a jövőben is jelentősen hozzájárulunk a kínai, mint autósnemzet fejlődéséhez“.

Hu Maoyuan (SAIC), valamint Csiangszu (Jiangsu) tartomány vezetésének képviselői társaságában Heizmann július 26-án ünnepélyesen elindította a Volkswagen Polo helyi gyártását. Jicseng immár e típus második kínai termelési helyszíneként kezdhette meg működését, jelentősen növelve a gyártás rugalmasságát. A tervek szerint a jicsengi termelést egy jövőbeni következő lépcső formájában a SKODA típusaival bővítenék.

A Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre, északnyugatra létesített jicsengi gyár mintegy 3700 munkahelyet teremt a régióban. Saját prés-, karosszéria- és fényezőüzeme, illetve végszereldéje révén éves szinten akár 300 ezer jármű előállítására is alkalmas. A nagyjából 1,3 millió négyzetméteres gyárterületen mindemellett egy műszaki tesztközpont, a dolgozók ki-, illetve továbbképzését végző oktatási intézmény, valamint egy energiatermelő egység is létesült.

A jicsengi gyár a legmagasabb fényezési követelményeket is kielégíti, a csarnokok fűtésére és hűtésére pedig geotermikus energiát használ. A gyártást kiszolgáló anyagmozgató járművek és a munkatársak által használt e-kerékpárok „tankolását” egyaránt a széles körben kiaknázott napenergiával valósítják meg. A Volkswagen mindezzel feltétlen mércéül szolgálhat Kínában a hosszú távon fenntartható és a környezeti erőforrásokat kímélő autógyártás terén. A Volkswagen Csoport célkitűzése szerint termelését 2018-ig világszerte mintegy 25 százalékkal környezetkímélőbbé fejleszti. E stratégiája központi elemeit az energiafelhasználást mérséklő megoldásokkal kiegészített, legkorszerűbb termelési eljárások képezik.

A Kínai Népköztársaság a Volkswagen Csoport legnagyobb piaca, ahol a Volkswagen 2011-ben 2,26 millió járművet adott át ügyfeleinek, 2012 első féléve során pedig 17,5 százalékkal, 1,30 millió darabra növelte kiszállításait. Új, a helyi piac igényei szerint kialakított termékeivel a Volkswagen Group China 2018-ig mintegy négymillió járműre kívánja bővíteni éves termelését.

(forrás: volkswagen.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!