Autó - Motor

2012.08.16. 11:39

Az új Seat Leon: ahol az igényes dizájn és a technika találkozik

A Leon mindeddig sohasem látott módon egyesíti magában a SEAT márka alapvető erényeit. Sportos karakterű és sokoldalú előnyök jellemezte autó, amely a felsőkategória minőségi és műszaki színvonalát hozza el az alsó-középkategóriába.

A Leon mindeddig sohasem látott módon egyesíti magában a SEAT márka alapvető erényeit. Sportos karakterű és sokoldalú előnyök jellemezte autó, amely a felsőkategória minőségi és műszaki színvonalát hozza el az alsó-középkategóriába.

Az új Leon döntő lépés a SEAT márka- és növekedési stratégiája megvalósításának útján, ötajtós kivitele az idén ősszel érkezik, de a Leon család a későbbiekben további változatokkal is bővül majd“ – hangsúlyozta James Muir, a SEAT S.A. igazgatótanácsának elnöke.

Az új Leon 2013-ban érkezik Magyarországra.

Az új SEAT Leon erőteljes és érzelmekben gazdag és egyben sokoldalú, praktikus autó – a maga legszebb formájában. A teljes egészében új fejlesztésű Leon infotainment technikája vezetői segéd-rendszerei, futóműve és hajtásrendszere egyaránt high-end technikák sokaságát rejti . Motorjai az erőteljes dinamika és a példamutató gazdaságosság igényes kombinációival épültek. A SEAT úttörő az extrafelszerelésként rendelhető teljes LED-technikájú fényszóróival, és ebben a piaci kategóriában elsőként kínálja e fejlett megoldást. A LED-fényszórók az egyéni és dinamikus dizájn, illetve a kiváló fényerő színvonalas ötvözetét adják.

Az új Leon mindezeken túl használati értékével is igen meggyőző. A korábbiaknál kompaktabb külső méretek mellett tágasabb belső térrel jelenik meg, miközben az igényes anyagválasztás és színvonalas kidolgozás egyértelműen kategóriája élvonalába emeli. Gazdaságosságával és károsanyag-kibocsátásával a Leon minden egyes erőforrása kategóriája legjobbjai között szerepel. Igazi különlegesség az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) rendszerével ellátott Leon 1.6 TDI, amelynek a vonatkozó szabvány szerinti átlagos üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként mindössze 3,7 liter, széndioxid-kibocsátása pedig kilométerenként csupán 99 gramm.

„A Leon teljes egészében új fejlesztés, amely a SEAT új, dinamikus formai nyelvezetét a legkorszerűbb technikákkal ötvözve új fejezetet nyit a márka történetében. Kifinomult részletmegoldások és precíz tervezés – különösen az utastérben – igazolja látványosan az új Leon kiemelkedő minőségi színvonalát“ – fejtette ki Dr. Matthias Rabe, a SEAT S.A. igazgatótanácsának a kutatás-fejlesztés területéért felelős tagja. „A Leon a Volkswagen Csoport MQB-architektúrájára épül, nagyban profitálva annak fejlett könnyűszerkezetes konstrukciójából. A Leon így meggyőző menetdinamikai képességekkel és kedvező üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási mutatókkal rendelkezik. Összességében a Leon a vezetés érzelmekben gazdag élménye, a kiemelkedő gazdaságosság, az egyedi dizájn és a magas használati érték egyidejű megtestesítője.“

(forrás: seat.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!