Autó - Motor

2012.08.16. 11:34

2013-tól a Toyota Motor Manufacturing France szállít Yarisokat Észak-Amerikába

A Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) nemrég jelentette be, hogy 2013 májusától az Egyesült Államok, Kanada és Puerto Rico számára is gyártja a Toyota sikeres kompakt autóját, a Yarist. A tervezett éves exportmennyiség várhatóan 25 000 darab körül lesz.

A Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) nemrég jelentette be, hogy 2013 májusától az Egyesült Államok, Kanada és Puerto Rico számára is gyártja a Toyota sikeres kompakt autóját, a Yarist. A tervezett éves exportmennyiség várhatóan 25 000 darab körül lesz. “Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy minket választottak a Yaris észak-amerikai piacra irányuló export fő ellátójává,” – mondta Makoto Szano, a TMMF elnöke. “Ez nem csupán a nálunk készülő autók minőségét illető elismerés a számunkra, hanem új üzleti lehetőség is, valamint tovább erősíti a TMMF franciaországi exportőri szerepét is.”

Az amerikai megrendelők számára készítendő Yarisok gyártásával összefüggésben újabb nyolcmillió eurós beruházásra kerül sor a TMMF-nél. Ez ahhoz szükséges, hogy az új piacon érvényes előírásoknak megfelelő modellek készülhessenek: például 1,5 literes benzinmotor és automata sebességváltó kerül az autókba, valamint másféle lökhárítókkal és egyéb felszerelésekkel kell ellátni őket annak érdekében, hogy megfeleljenek a helyi rendelkezéseknek. Észak-Amerikába csakis benzines Yarisokat szállítanak majd.

A hírrel kapcsolatban Didier Leroy, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója elmondta: “Az egyik legfontosabb Európában gyártott globális modellünk exportja megerősíti az európai gyártás és a globális jövőképünk iránti elkötelezettségünket, aminek köszönhetően a kis- és középkategóriás autók fejlesztése terén vezető szerepet tölthetünk be.” Hozzátette: „Tíz éves tapasztalat és a felhalmozódott tudásbázis, valamint a Yaris full hybrid változatának know-how-jának birtokában elmondhatom, hogy a Yaris hagyományos benzines változatának észak-amerikai exportja tovább erősíti a TMMF globális szerepét a Toyota szervezetén belül.”

A Toyota Yaris jelenlegi generációja 2011 nyara óta kapható Európában; ezt követte 2012 júniusában a Yaris Hybrid bemutatása. A Yaris-eladások idén január és május között 22 százalékos emelkedést mutatnak az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

(forrás: toyota.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!