Állatvilág

2018.10.30. 17:11

Törékeny kismadarakkal végzett a ragasztó Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - Védett madarakat ejtett foglyul egy szegélykőre kihelyezett ragasztó, rozsdafarkúk, cinegék jártak pórul. 

Hajdúböszörmény - Védett madarakat ejtett foglyul egy szegélykőre kihelyezett ragasztó, rozsdafarkúk, cinegék jártak pórul. 

A Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány újabb szomorú esetre hívta fel a figyelmet hivatalos " target="_blank">Facebook-oldalán:

Sajnálatos dolog történt Hajdúböszörményben. Valaki(k) végigöntött(ek) ragasztóval egy szegélykövet, melybe több madár, köztük rozsdafarkú és cinege is beleragadt. Hogy konkrétan madarak, vagy rágcsálók ellen helyezték-e ki, azt nem tudhatjuk. Mindenesetre nagy felelőtlenség történt, mely a természetkárosítás bűntettének határát súrolja."

A szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy aki ehhez hasonlót tapasztal, az mielőbb szórja be a ragasztót homokkal, vagy fűrészporral! Súlyosabb esetekben, amikor a ragasztó a madár teljes testfelületét beborítja, lisztet használjunk a semlegesítésre, egészen a mentőhelyre való kiérkezésig! A Hajdúböszörményi Zöld Körnek köszönhetően a fent említett vészhelyzetet sikerült elhárítani, ám néhány madár sajnos így is elpusztult.


[related-post post_id="4033738"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!