Helyi közélet

2016.10.10. 12:55

Tavasz óta dolgoznak a Faraktár utcai felüljárón

Debrecen - Renoválják a nagy forgalom miatt rossz állapotba került építményt.

Debrecen - Renoválják a nagy forgalom miatt rossz állapotba került építményt.

Aki autóval gyorsan áthajt a Faraktár utcai felüljárón, általában nem veszi észre, milyen sok problémával „küzd” az építmény. Aki viszont gyalog is körbejárja, sok kisebb-nagyobb hiányosságot láthat a graffitisek egyik törzshelyén. Ilyen például, hogy az egyik vasbeton lépcsősor egyik felső lépcsője – valószínűleg a folyamatos rezgéstől – leszakadt. (A balesetveszély miatt ezt a részt lezárták.) Itt-ott kisebb betondarabok törtek le a szerkezetből, néhol kilátszanak, rozsdásodnak a betonacélok. Az útpálya melletti terelőkorlát és az oszlopok egyes részei ugyancsak korrodáltak. A víz sem mindenütt ott és oda folyik le az építményről, ahol és ahová azt eredetileg tervezték.

Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik

Velkei Lillától, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől úgy tudjuk, hogy a fokozott terhelés és az időjárás okozta problémák miatt tavasz óta végeznek fenntartási, karbantartási munkálatokat a Faraktár utcai felüljárón. Egyebek mellett eltávolítják, majd pótolják a málló betondarabokat, és letisztítják a szerkezetet. Egyes munkák alkalmával rövid ideig tartó kisebb forgalomkorlátozások is lehetnek.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában