Összefoglaló

2020.05.27. 08:43

Vihar tépázta Hajdú-Bihart: fa dőlt az M35-ösre, Böszörményben telefonkábel szakadt le

Emellett Balmazújvárosra és Tiszacsegére is vonulniuk kellett a megye tűzoltóik. Ügyeleti hírek keddről.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Délután Hajdúböszörmény közelében, az M35-ös autópályán egy fa az úttestre dőlt. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a fát kézi erővel távolították el – közölte a katasztrófavédelem. Később a Középkert utcába riasztották őket, ahol a vihar miatt egy telefonkábel az útteste esett. Az egyeki önkormányzati tűzoltók is a viharos idő miatt vonultak Tiszacsegére, ott egy nyárfa hasadt meg az Ipar utcában, a villamos vezetéket veszélyeztette. Az áramszolgáltató az érintett vezetéket kiszakaszolta, majd a tűzoltók a fennakadt faágat motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Balmazújvároson, a Debreceni utcában egy nagy fa egy lakóház tetejére szakadt, a balmazújvárosi önkormányzati egység avatkozott be motoros láncfűrésszel.

Fotó: katasztrófavédelem

Lesodródott az útról és egy fának ütközött kedd délután egy autó Földes és Hajdúszovát között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet átvizsgálták, majd áramtalanították azt. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította.

Két súlyos, három könnyű sérült az utakon

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül kettő súlyos és három könnyű sérüléssel végződött – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány három személyt fogott el, akik közül két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 19 személyt állítottak elő, közülük kilencet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában