A Recirquel Debrecenben lép fel

A Párizs éjjel című előadás
A Párizs éjjel című előadás - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Szédítő magasságban, halálfélelem nélkül.

A Recirquel Újcirkusz fiatal magyar sztárjai, akik korunk valódi szuperhősei két előadásra is a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra érkeznek, hogy Nyugat-Európa után a debreceni nézőket is elkápráztassák Párizs éjjel című produkciójukkal.

Hazánk legtehetségesebb artista társulatának nincsen szüksége semmilyen filmes trükkre ahhoz, hogy legyőzzék a gravitáció kihívásait. A 2012-ben alakult Recirquel három év alatt a kelet-közép európai újcirkusz első számú képviselője lett. A klasszikus artista elemek mellett, a táncművészet és színművészet összetevőit ötvözik, amellyel lenyűgözték a francia, a szerb és orosz közönséget is. Dél-Franciaországban mind a kritikusok, mind a közönség nagyon pozitívan fogadta a magyar művészeket: Arcachon városában a nézők a helyi hagyományokat követve elismerésképpen az előadás után közösen énekeltek az artistáknak. Az újcirkusz hazájában megélt lenyűgöző fogadtatás után, a Recirquel teltházas előadást adott az Újvidéki Nemzeti Színházban is, ahol a szerb közönség először láthatott újcirkusz előadást, és tőle szokatlan módon álló tapsviharral köszöntötte a magyar művészeket. A csapat idén nyáron magyarországi turnéra indul, fellépnek Győrben, Debrecenben, Szarvason, Nyíregyházán, majd Hollandia egyik legrangosabb művészeti fesztiválján is.

Célként tűztük ki az újcirkusz népszerűsítését hazánkban, hogy a cirkusz művészet visszanyerje fénykorát. Fontos számunkra, hogy előadásainkat a magyar nagyvárosokban is bemutathassuk.” – mondta Vági Bence, a Recirquel művészeti vezetője. A Párizs éjjel a harmincas évek dekadens és fülledt erotikájú világát tárja elénk, felidézi a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét, mely Henri de Toulouse-Lautrec jellegzetes festményeinek, valamint a világhírű fotóművész, Brassaï jellegzetes világából merít inspirációt.


Recirquel – Párizs éjjel 2015.július 10 és 11. 20.30-tól
Belépőjegy: 3 400 ft., 3 900 ft., 4 400 ft., 4 900 ft.