A kapusparádé nem volt elég

Akt.:
A kapusparádé nem volt elég
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A bronzmeccsen beigazolódott a papírforma, de ezt csalódásként érték meg a debreceni lányok.

Aki ott volt a Hódosban csütörtökön este, vélhetően sosem feledi, milyen hangulatban zajlott a DVSC-TVP–Érd K&H női kézilabda liga helyosztó mérkőzése. A bronzéremért vívott találkozón páratlan hőfokon égtek a debreceni ultrák – ha lehet így fogalmazni –, klasszis produkciót nyújtottak. Ugyanilyen színvonalon tette a dolgát a Loki kapusa, Lajtos Nóra, aki bravúrt bravúrra halmozott, egyáltalán nem rajta múlt, hogy végül az érdiek nyertek 21–20-ra, s övéké lett a bronzérem.

Teljes nyugalom

– Nem emlékszem, mikor volt utoljára ilyen jó meccsem, az biztos, hogy ebben a szezonban most voltam a legjobb – kezdte a beszélgetést a remek hálóőr, aki elárulta, az utóbbi hetekben igencsak sokat idegeskedett. – Sajnos elég régóta vacakolt a vállam, s nagyon úgy tűnt, nem úszhatom meg a műtétet. Végül kedden elutaztam egy székesfehérvári specialistához, aki megállapította, valóban van egy minimális izomszakadásom, de ezt felesleges lenne megoperálni. Ez nagy megkönnyebbülést jelentett a számomra, teljes nyugalom szállt meg, ráadásul úgy gondoltam, csak a kispadon kezdek az Érd ellen. Végül nem így történt, és szerencsére remekül ment a védés.

Lajtos Nóra elmondta, a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak a Hódosba, ennek megfelelően úgy kezdett a csapat, ahogy ilyen buzdítás mellett illik. Remekül teljesítettek a debreceniek a saját kapujuk előtt, ezért is tudtak 5 góllal vezetni a második félidő elején. Viszont a kemény védekezés felemésztette az energiákat, a kapus számára úgy tűnt, támadásban elfáradtak a társak.

Karnyújtásnyira

– Sajnos most nem volt olyan játékosunk, aki a góljaival át tudta volna lendíteni a gárdát a holtpontokon. Ha a szezon elején elénk tesznek egy papírt, hogy negyedikek lehetünk, akkor boldogan aláírjuk, ám most, hogy esélyünk volt a bronzéremre, kissé csalódott a társaság. Mivel karnyújtásnyira volt a harmadik hely, így másként értékeljük a negyedik pozíciót, még annak ellenére is, hogy végül beigazolódott a papírforma – ismerte el a remek cerberus, aki elárulta, edzések már nem, mindössze egy évadzáró vacsora vár a gárdára szombaton, utána pedig jön a megérdemelt pihenő.

A jelenlegi tervek szerint a DVSC-TVP július 18-án kezdi meg a felkészülést a következő idényre.

HBN-BN


HAON-ÉLŐ – DVSC-TVP vs. Érd
Debrecen – A női kézilabda NB I 3-4. helyért zajló rájátszásának visszavágóján a DVSC-TVP az Érd együttesét fogadta szerdán 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.