Helyi közélet

2015.08.17. 17:14

Készen áll a karneválra az egyetemi virágkocsi

Debrecen - Visszaszámlálás indul: 3, 2, 1 … Kilövésre kész DeLorean az egyetem virágkocsiján, hogy augusztus 20-án megkezdhesse kalandos útját a jövőbe.

Debrecen - Visszaszámlálás indul: 3, 2, 1 … Kilövésre kész DeLorean az egyetem virágkocsiján, hogy augusztus 20-án megkezdhesse kalandos útját a jövőbe.

A Vissza a jövőbe című film szereplői elevenednek meg a Debreceni Egyetem KülDEtés a jövőbe nevet viselő virágkocsiján, amely az augusztus 20-i virágkarneválon ötös sorszámmal indul. Az intézmény nyolcadik alkalommal csatlakozik hazánk egyik legnagyobb turisztikai eseményéhez, mely határainkon túlról is vonz érdeklődőket.

A sci-fi trilógia szereplőit életre keltő virágkocsit a korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Egyetem hallgatóiból álló pompon csapat kíséri majd, akik koreográfiájukat a film főcímdalára, a „The power of love” című számra állítottak össze.

A karneváli menetet augusztus 20-án reggel hét órakor virággal díszített kerékpárosok vezetik fel. Idén először csatlakoznak az egyetem dolgozói és hallgatói a felvonuláshoz: kétszázan jelentkeztek a felhívásra, ők egyetemi pólóban tűnnek majd fel feldíszített kerékpárjaikon. A bicikliseket követi a 16 virágkocsi, valamint a táncosok és zenészek színes kavalkádja a Petőfi tértől a Kossuth téren, a Hatvan és a Bethlen utcán, az Egyetem sugárúton és a Nagyerdei körúton át a Nagyerdei Stadionig.

Idén is díjazzák a virágkarnevál legszebb, legötletesebb virágkocsijait, az 5-ös sorszámot viselő egyetemi kocsi alkotói bíznak a közönségsikerben. A nézők szavazatait augusztus 20-án 10 és 18 óra között SMS-ben várják a nem emelt díjas 20/20-20-220-as számra. A KülDEtés a jövőbe című virágkocsi sikeréért az 5-ös számot kell elküldeni szöveges üzenetben.

Az esti programok helyszíne 19.30-tól a Nagyerdei Stadion, ahol mintegy kétezer fellépő színesíti a tartalmas showműsort. A tűzijáték 22 órakor az Egyetem téren kezdődik, majd hajnalig tartó utcabál várja a szórakozni vágyókat.

- unideb.hu -


Debrecen - Mák, kobralevél, köles, szalmarózsa és Calcuttából érkezett virágszirom is díszíti a Debreceni Egyetem KülDEtés a jövőbe című virágkocsiját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában