A biztonsági öveket kérjük becsatolni!

Csakis igazi csapatként küzdve lehet esélye a sikerre a Lokinak
Csakis igazi csapatként küzdve lehet esélye a sikerre a Lokinak - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nagyon „rázós” meccsek várnak a Lokira, de nem lehetetlen küldetés a cél elérése.

Tudtuk, de nem sejtettük. Azt tudtuk, hogy komoly izgalmakat tartogathat az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság alapszakaszának végjátéka, de azt nem sejtettük, hogy ennyire kiélezett csata lesz a legjobb nyolc közé kerülésért.

Meglepetések

A szezon előtti esélylatolgatás során egyértelműnek tűnt, hogy a Győr és a Ferencváros kiemelkedik majd a mezőnyből, míg a Fehérvár, az Érd, a Dunaújváros, a Siófok és a Vác küzd majd még azért a két helyért, ami a felső házat jelenti a rájátszásban. Sokan úgy kalkuláltak, hogy az újonc Szeged és az MTK majd elvegetál a táblázat utolsó két helyén, s a fennmaradó alakulatok, a DVSC-TVP-Aquaticum, a Békéscsaba illetve a Mosonmagyaróvár harcol azért, hogy bejussanak a középmezőnybe, s az 5-8. helyért csatázhassanak a folytatásban.

Több hiba is csúszott a számításba, ugyanis a Vác a vártnál sokkal gyengébben szerepelt eddig, míg az MTK a várakozásokat túlszárnyalva produkált, így a középmezőnybe igyekvő csapatok létszáma felduzzadt. A 17. fordulót követően kirajzolódott, hogy a Győr, a Fradi, az Érd, a Dunaújváros, a Fehérvár és a Siófok osztozik az első hat helyen, s így még két hely kiadó a legjobb nyolc között – ahová a Loki is igyekszik.

Kiélezett küzdelem

A középházba jutásért vívott harcban úgy tűnik, hogy a 7. helyen álló Békéscsaba lépéselőnybe került, ugyanis jelenleg 6 pont az előnye az MTK-val és a Debrecennel szemben, ám a hajrában csupa olyan meccse lesz a viharsarkiaknak, ahol nem ők a favoritok. A hajdúsági piros-fehérek és az MTK pillanatnyilag egyforma pontszámmal áll, éppen ezért kiemelt fontosságú lesz a soron következő forduló, hiszen éppen a fővárosiak látogatnak majd a Hódos Imre-sportcsarnokba pénteken.

Jól jön majd a drukkerek támogatása | Fotó: archív Jól jön majd a drukkerek támogatása | Fotó: archív ©

A két alakulat közül egyértelműen a DVSC-nek jobb a sorsolása, de ehhez a papírformát érvényesíteni kell! Nyugodtan kijelenthető, a cívis hölgyek sorsa a saját kezükben van, mivel a Siófok kivételével csak olyan mérkőzéseik vannak hátra az alapszakaszban, amikor a közvetlen riválisok ellen meccselnek. Mindössze egy ponttal van lemaradva a Vác a debreceniektől és az MTK-tól, s ha azt vesszük alapul, hogy több olyan találkozójuk is van, ahol favoritnak számítanak, még okozhatnak kellemetlen pillanatokat a végjátékban. (A váciak kedden lejátszottak a 18. fordulóban esedékes meccsüket, ahol 31–22-re kikaptak a Fraditól hazai pályán.) A 11. helyen álló Mosonmagyaróvárt sem szabad leírni, pláne úgy, hogy azokat a mérkőzéseiket, amik számukra kiemelt fontossággal bírnak, hazai környezetben vívják. Akár még a Róth Kálmán-tanítványok is bízhatnak egy fantasztikus hajrában…

Minden pont kell!

Amint arra már kitértünk, a DVSC jelenleg nincs jó pozícióban, ellenben bízhat egy remek végjátékban. A célok elérése érdekében egyértelműen hozni kell az MTK elleni hazai, illetve a szegedi bajnokit, sőt le kell győzni az ősi rivális Békéscsabát is. Nincs mese, győzelemre kell törekedni Mosonmagyaróváron is, s nem lehet másként a Siófok ellen sem. Talán a Balaton-partiak ellen szükséges a legnagyobb bravúr, de ha idegenben nüanszokon múlt a pontszerzés, akkor a Hódosban, a debreceni B-közép által űzve, mindenképpen meglehet a remélt siker.

Egyértelmű, nehéz meccsek várnak a DVSC-re, de egyáltalán nem lehetetlen küldetés a legjobb nyolc közé jutás kiharcolása.

HBN-Boros NorbertTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek