Sziréna

2024.05.08. 10:52

Felhívta a rendőröket egy apa, hogy Püspökladányban tartják fogva a lányát, de a fordulat ezután következett...

Nem mindennapi családi konfliktusról számolt be portálunknak a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Haon.hu

Úgy gondolta, a bejelentéssel elérheti, hogy lánya hazaköltözzön

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint a vádlott 2023. október 28-án dél körül a segélyhívó vonalon bejelentette a rendőrségen, hogy a lányát egy férfi Püspökladányba vitte és nem tud onnan hazajönni, ezért a gyermeke tőle kért segítséget telefonon. A bejelentést követően a rendőrök megjelentek a vádlott lakóhelyén, aki a meghallgatása során közölte, hogy a lánya üzeneteiből arra következtetett, hogy őt fogságban tartják. 

Még ugyanazon a napon rendőri intézkedésre került sor Püspökladányban is, ahol a rendőrök felvették a kapcsolatot a bejelentő lányával, aki elmondta, hogy nem tartják őt fogságban, önként tartózkodik Püspökladányban egy férfinél, akivel együtt élnek.

A vádlott mindig ellenezte a lánya és a püspökladányi férfi kapcsolatát, és a hamis bejelentéssel akarta elérni azt, hogy a lánya hazaköltözzön hozzá. A vádlott a nyomozás során beismerte tényállításának valótlanságát. Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen hamis vád bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában