Labdarúgó NB I

2024.05.19. 22:45

A derbi megnyerésével ünnepelt a Ferencváros

A bajnok Ferencváros kétgólos győzelmet aratott ősi riválisa, a vendég Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 33. fordulójának, egyben a 2023/24-es idényének utolsó mérkőzésén.

MW

Az FTC játékosainak gólöröme az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. május 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A két patinás fővárosi csapat eddig 241 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, ebből 118 FTC és 61 újpesti győzelem mellett 62 döntetlen született. A közelmúlt viszont ennél is nagyobb ferencvárosi fölényt mutat, ugyanis sorozatban 16-szor nyerte meg a derbit az FTC, ezzel megdöntötte eddigi leghosszabb sikerszériáját, amely 1905 és 1916 között jött össze.

A megszakítás nélkül hatodszor aranyérmes zöld-fehérek kispadján így győzelemmel mutatkozott be Leandro, aki a csütörtökön a Szpartak Moszkvához igazoló Dejan Stankovicot váltotta az utolsó fordulós meccsre.

A ferencvárosi szurkolótábor a kivonuló játékosokat élőképpel fogadta, amely a klub történetének 35. bajnoki címének állított emléket: a kirajzolódó trófeában megjelent a 35-ös szám, illetve a "bajnokcsapat" felirat is olvasható volt. Kubatov Gábor klubelnök négy nyáron távozó játékost búcsúztatott el Henry Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic és Lisztes Krisztián személyében.

A mérkőzés elejétől a zöld-fehérek futballoztak fölényben, amely eleinte meddőnek bizonyult. Az Újpest többnyire a védekezésre összpontosított, ritkán maradt ereje arra, hogy támadást vezessen. A játékrész derekától egyre veszélyesebbé vált a Ferencváros, amit a gólkirály Varga Barnabás keresztlécen csattanó fejese is jelzett. Marquinhos viszont 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot, így a hazaiak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második játékrészt a népligeti drukkerek pirotechnikai bemutatója vezette fel, a játékosok dolgát pedig a szakadó eső tette nehezebbé. A folytatásban is egyértelműen a bajnokcsapat akarata érvényesült, ennek ellenére az újpesti kapusnak kevés dolga akadt, egy ízben pedig szerencséje volt, amikor Zachariassen a jobb kapufát találta el. A meddő ferencvárosi mezőnyfölény aztán góllá érett, mert a videobíró segítségével Huszti kezezéséért megítélt büntetőt a klubtól búcsúzó Lisztes a kapu bal oldalába lőtte. Az utolsó percekben a hazaiak még magabiztosabbá tehették volna a sikerüket, de minden lehetőséget elpuskáztak, így meg kellett elégedniük a kétgólos sikerrel ősi riválisuk ellen.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló: Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 18 767 néző, v.: Erdős
   gólszerzők: Marquinhos (38.), Lisztes (76., 11-esből)
   sárga lap: Ben Romdhane (25.), Marquinhos (39.), illetve Ambrose (29.), Tajti (35.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckis, Botka, Wingo, Ramírez - Ben Romdhane, Tóth A. (Besic, 82.) - Szevikjan (Traoré, 77.), Zachariassen (Abu Fani, 82.), Marquinhos (Lisztes, 61.) - Varga B. (Kodro, 77.)

Újpest FC: Molnár - Huszti (Kovács D., 82.), Keita, Koburi - Pauljevic, Tajti (Mucsányi, 89.), Radosevic, Tamás - Mörschel, Ambrose (Sasere, 65.), Csoboth

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában