szon-sportoldal

2008.04.01. 06:11

Japánban küzdötte feljebb magát

<p>Mátészalka - Az elismert harcművész, Shihan Yukio Nishida, 7 danos kyokushin karatemester tanítványa volt Japánban a mátészalkai Bócsi Zoltán.&#160;<A href="http://www.szon.hu/engine.aspx/page/article-index-download/dc/IM:szon:newspaper-kmtippek">Kyokushin karate. További tudnivalók: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Tíz éve tartó vágya valósult meg a mátészalkai Bócsi Zoltánnak: a 7 danos kyokushin karatemester, Shihan Yukio Nishida tanítványa lehetett Hiratsukában.

– A legjobbtól akartam tanulni, s mivel a jellemzésem alapján a nagymester elfogadott tanítványának, három hónapig az általa vezetett Kyokushin Karate Seibukai szervezetben edzettem – adott magyarázatot a néhány hete hazaérkezett Zoltán.
A 14. éve karatézó fiatalember számára életreszóló élményt és nagyfokú szakmai fejlődést jelentett a Japánban töltött időszak. Az itthoni havi 12 edzéshez képest a kinti 88 fizikailag és szellemileg is megterhelő a szervezet számára, Bócsi Zoltán mégsem így értékel.

– A nagymester közvetlen tanítványa, Hidemi Imai irányításával három hónap alatt annyit edzettem – s ebből következően annyit is fejlődtem –, mint itt két év alatt – összegzett, majd az edzésrend ismertetésével szemléltette az elmondottakat.

Neves versenyzőkkel

A hét öt napja az edzőteremben indult számára, ahol a nagymester köszöntését követően teremtakarítás volt a feladat. A délelőtt rendszerint súlyzózással telt, majd fél négytől este tízig edzett a csapat. A megszokott program vasárnap változott: a reggeli súlyzózást délután küzdőedzés követte, amelyen a tanítványok az elismert versenyzőkkel álltak szembe.

– Ez utóbbi nagyon kimerítő volt, ezért hétfőnként szabadnapot kaptunk – folytatta Zoltán, s kiegészítésként elmondta: ha anyagi okok miatt nem kényszerül hazautazni, egy hónap múlva japán bajnokságon indítják, majd mestervizsgát tehetett volna.

– Nagy előrelépésnek tartom szakmai fejlődésemben a Japánban töltött hónapokat, s továbbra is szeretném tartani a kapcsolatot a Kyokushin Karate Seibukai szervezettel – összegzett, s elárulta céljai között a mesterré válás, valamint a tanítás szerepel.

GABI: A KÉP A SZALKA FOTÓKBAN VAN BOCSI ZOLTAN NÉVEN :-)!

Kapcsolódó cikkek:

A világverő Veráékat ünnepelték
A minap a Hotel Lugasban sajtótájékoztatón is köszöntötték a közelmúltban Tokióban rendezett kyokushin karate világbajnokságon sikeresen szerepelt nyíregyházi sportolókat.

Országos Kyokushin Karate
A Berettyóújfaluban rendezett Országos Kyokushin Karate versenyen a nyírbátori egyesület eredményesen szerepelt.

Hála a mester munkájáért
Az első alkalommal megrendezett szerencsi Ippon Shobu Kupán elsősorban formagyakorlatban álltak helyt Csernus Zoltán tanítványai, a Nyíregyházi Fudokan Sessin SE sokra hivatott versenyzői.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!