szon-sportoldal

2007.12.29. 12:43

Megvédte címét a Millenium

<p>Nyíregyháza - Pénteken késő este fejeződött be a sok izgalmat tartogató 3. Kelet-Magyarország-Eissmann Kupa teremlabdarúgó-torna, amely a 2007-es esztendő utolsó számottevő sporteseménye volt. <dia width="850" height="630" alt="Megvédte címét a Millenium 2007.12.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megv_dte_c_m_t_a_Millenium_2007_12_29_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megvédte címét a Millenium 2007.12.29." /></a></dia>&nbsp<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-Eissmann1_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&nbsp<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-Eissmann2_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A><A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/millenniumi-evzaro-a-teremben/cn/szon-news-km_01-20071229-122934"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Millenniumi évzáró a teremben

Címvédéssel ért véget a kiválóan szervezett, végig sportszerű, de ugyanakkor nagy küzdelmeket hozó, a helyezéseket kilencméteres-párbajban eldöntő 3. Kelet-Magyarország-Eissmann Kupa teremlabdarúgó-torna.

„Nemzetközi” befejezése volt a pénteken késő este véget ért 3. Kelet-Magyarország-Eissmann Kupa teremlabdarúgó-tornának: Oroszék a fináléban azokat a „brazilokat” győzték le, akik előzőleg a románokra épülő gárdát múlták felül.

Lefordítva: az osztrák élvonalban szereplő Orosz Péterrel (Innsbruck) a soraiban szereplő, nem mellesleg címvédő Millennium KTV gárdája a Brasil SC együttesével döntőzhetett, ami némi meglepetést okozott, mert sokan a Romániából érkezett játékosokkal, az egykor NB I-ben is szereplő, de Tiszalökön is ismert Daniel Usvat vezérelte Tisza Étterem legénységét tartották titkos favoritnak. A remekül rendezett torna kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy az elődöntő és a helyosztók négy csatájából három döntetlennel ért véget, és csak a kilencméteres-párbajban dőlt el.

Így aztán főszerep jutott a kapsuoknak, akik közül kiemelkedett Vadon Lajos. A 46 esztendősen még mindig aktív (a megyei I. osztályban őszi második Tiszalök cerberusa) sportember az elődöntőben és a fináléban is megbabonázta az ellenfél rúgóit, így a jól csengő nevű csapattársait a tornagyőzelemig vezette.

A torna keretében megelevenedett a múlt is, hiszen három csapatos öregfiúk-gálát is láthatott a közönség. A résztvevők körbeverték egymást: a Megyei válogatott 4–0-ra múlta felül a DVSC öregfiúkat, a Szpari öregfiúk 5–3-ra győzte le a „megyét”, végül a Loki 4–2-re diadalmaskodott a Nyíregyháza felett, a jobb gólkülönbség pedig Virovecz Pál megyei csapatának kedvezett.

 

Különdíjasok

Balázsi Péter (Brasil SC, a legjobb mezőnyjátékos): – Szomorú vagyok, pláné, hogy én hagytam ki az utolsó kilencméterest a döntőben. Két nap kemény munkájának köszönhető a második helyezésünk, de a különdíjamnak nem tudok tiszta szívből örülni.
Izsák Levente (Tisza Étterem, gólkirály): – A Temesvár mellőli Újszentesről érkeztünk, és nagyon jól éreztük magunkat ezen a kiválóan rendezett tornán. Jövőre visszajövünk!
Vadon Lajos (Millenium KTV, a legjobb kapus): – Maximálisan meg vagyunk elégedve a rendezéssel, hogy mi nyertük meg a viadalt, az pedig a hab a tortán. Szeretnénk jövőre is részt venni a viadalon.


A bujtosi csarnokban rendezett megmérettetésen 48 résztvevő gárda közül került ki az első helyezett, amely a tavalyihoz hasonlóan a Millenium FC volt, többek között az osztrák élvonalban játszó Orosz Péterrel a soraiban.

A végeredmény

1. Millenium KVT

2. Brasil SC

3. Tisza Étterem

4. Karádi Rendszerház

A címvédő csapat a fináléban a Brasil SC-t győzte le az 1–1-es döntetlent követő büntetőpárbajban.
Az öregfiúk gálamérkőzések során körbeverés alakult ki, a gólkülönbség alapján végül a Megyei válogatott végzett az élen, a Szparit és a Lokit megelőzve.

Duplázottt a Millenium

Izgalmas büntetőpárbajjal ért véget pénteken este a harmadik alkalommal kiírt Kelet-Magyarország-Eissman Kupa teremlabdarúgótorna. A bujtosi csarnokban címvédés történt, hiszen a tavalyi győztes Millenium KTV duplázni tudott. Nem könnyen, hiszen az elődöntőt is büntetőpárbajban nyerték, a torna legjobb kapusának választott Vadon kétszer is mattolta ellenfeleit. A fináléban a Brazil volt az ellenfél, az izgalmas döntő 1-1-el zárult, ismét jöttek a büntetők, ismét a Millenium sikerével.

Az ünnepélyes eredményhírdetésen Dajka László főszervező megköszönte a csapatok sportszerű teljesítményét és kiemelte, hogy közel félszáz együttes vett részt a két napos, egyre rangosabb viadalon. A díjátadón a névadók, az Eissmann Automotive Hungária Kft.t képvisletében Böszörményi Attila  ügyvezető igazgató és Lénárt Krisztián kereskedelmi igazgató adta át a díjakat,  a Kelet-Magyarország nevében Mán László főszerkesztő-helyettes gratulált a legjobbaknak.

Legjobb kapus: Vadon Lajos (Millenium KTV)

Gólkirály: Izsák Levente (Tisza Étterem)

Legjobb mezőnyjátékos: Balázs Péter (Brasil SC)

 

Gálamérkőzések
Szpari Öregfiúk
5 : 3
Megyei Öregfiúk Válogatott
Megyei Öregfiúk Válogatott
4 : 0
Debrecen Öregfiúk
Debrecen Öregfiúk
4 : 2

Szpari Öregfiúk

 

Kapcsolódó cikkek:

- Bodnár Tibor, Mán László  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!