Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.03. 13:26

Az egészség nagykövetei Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Az idén is több mint kétezer embert várnak a Szív Világnapja ingyenes programjaira.</p>

Ingyenes állapotfelmérő vizsgálatokkal várja szeptember 28-án, a Szív Világnapján a megyében élőket a Jósa András Oktató Kórház, ráadásul nem az intézmény falai között, hanem zöld környezetben.

A vérnyomásmérés, vércukor- és koleszterinszint ellenőrzés, szemfenék vizsgálat mellett kulturális programok, bioételek és játékos vetélkedők részesei lehetnek a nyíregyházi Erdei Tornapályára kilátogató családok.

A kórház számára azért is fontos ez a program, mert az idén adták át azt a korszerű Térségi Diagnosztikai és Szűrőközpontot, amelynek kiemelkedő jelentősége van a szív- és érrendszeri megbetegedések elleni küzdelemben.

Tavaly több mint kétezren látogattak el a Szív Világnapján rendezett egészségnapra. Az idei kampányhoz három ismert megyénkbeli közéleti személyiség is adta a nevét és arcát: Gosztola Adél színművész, Szabó Tünde olimpikon (ő sajnos nem tudott eljönni a sajtótájékoztatóra) és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. Az Egészség Nagykövetei is az Erdei Tornapályán vesznek majd részt a szűrővizsgálatokon.

- Zajácz D. Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!