Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.25. 16:46

Nincs mese, új híd kell Záhonynál

<p>Záhony - A jelenlegi Tisza-híd elavult, már csak 6-8 éve van a felújításig. Az autópálya tervezése kapcsán a térség politikusai, szakemberei is az új Tisza-híd minél hamarabbi felépítését szorgalmazzák.</p>

Nem biztonságos a Záhonyi határátkelő hídja, a legutóbbi árvíz is ártott a magyar oldali pillérnek. A felújítás elkerülhetetlen, de a híd lezáráshoz az ukrán oldal nem hajlandó hozzájárulni, kaptuk az információt, hivatalosan meg nem erősített forrásból.

Semmilyen újabb keletű hídproblémáról nincs tudomása a város vezetésének, veszély nem áll fenn, válaszolta érdeklődésünkre Záhony jegyzője, Karmanóczki András.

A Tisza-híd műszaki szerkezete elavult. Szakemberek sűrűn ellenőrzik és határőrizeti szervek is tudatában vannak, hogy kerülendő a gépjáművek hídon történő várakoztatása, ezzel a híd túlterhelése, tájékoztatott a valós helyzetről a térség országgyűlési képviselője.

Szép Béla hozzátette: 6-8 év múlva elkerülhetetlen a híd teljes felújítása, ami hónapokra „átjárhatatlanná„ teszi a Tiszát, ha nem épül meg addig az új híd, ami a felújított régivel megoldást jelentene a közúti személy és áruforgalom szétválasztására.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!