Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.28. 14:13

Búcsú Gyarmaton a strandszezontól

<p>Fehérgyarmat - Valószínűleg a Tisza magas vízállása miatt, de ezen a nyáron a korábbi évek átlagánál nagyobb volt a forgalom a fehérgyarmati strandfürdőben.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/bucsu-a-strandszezontol/cn/szon-news-km_01-20080828-022800"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

– Vasárnap zár a fehérgyarmati strandfürdő, a szezont Tardi István, a városi fürdőt üzemeltető Tömöttvár 2007. Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője értékelte.

– Az idei nyár kedvezett a strandoknak, a Tisza magas vízállása miatt az átlagosnál nagyobb volt a forgalom Fehérgyarmaton is. A kihasználtság a korábbi éveket meghaladta, de a befogadóképességtől így is alulmaradt – elemzett Tardi István.

Július volt a csúcs

A június 1-tõl augusztus 31-ig tartó szezon alatt átlagosan 35-40 százalékos volt a strandfürdõ kihasználtsága. A látogatottság júliusban volt a legnagyobb – derült ki Tardi István tájékoztatásából.

A szezon kezdetén elvégezték az üzemeltetéshez szükséges felújításokat, s a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulóinak csoportja – a Szűcsné Varga Éva tanárnő osztálya – színes rajzokkal tette barátságossá a falakat. A környezet esztétikusabbá tétele kiemelt szempont volt: a fürdő területére virágládákat helyeztek ki, s szakszerűen gondozták a parkrészt.

Folyamatosan vizsgálták a gyógy- és az úszómedence vízminőségét, és sportolási lehetőséget biztosítottak a labdajátékokat kedvelőknek a strandröplabda, a lábtenisz- és a füves futballpálya rendbentartásával.

– Számos csoportos és egyéb – pl. sportolói – kedvezményt nyújtottunk a strand területére érkezőknek, s kedvelt volt a családi- és úszóbérlet szolgáltatásunk – értékelt Tardi István, és hozzátette: a visszajelzések azt mutatják, elégedettek voltak az idei nyáron a fürdőzők.

 

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!