Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.08. 06:33

Mesék a nyárról

<p>Egy személyben vagyunk patikusok, vámosok, ÁNTSZ-szakemberek, tengerbiológusok, s végtelen türelemmel megáldott szülők, mert a hosszú úton könnyen nyűgös lesz a gyermek. <strong>M. Magyar László jegyzete<strong></strong></strong><br />&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/hazipatika-gyogyszer-nyaralas.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Most megmutatom a gyermekeknek meg a feleségemnek, merre is tekeregtem legénykoromban a tengerparton – mondja ismerősöm nagy lelkesen, s mivel kérdő tekintetemet a gyógyszertárra vetem, ahonnan éppen kilépett, már magyarázza is:

 – Tanultam az akkori esetből, ugyanis az utolsó napokban a nagy hőségben ittam valahol egy kis csapvizet, s olyan gyomorrontást kaptam, hogy elegem lett a nyaralásból. Most felkészülök a váratlan dolgokra, feltankolom magunkat mindenféle gyógyszerrel.

Megannyi emlékkel gazdagodhatunk egy-egy hazai vagy külföldi utazás során, azonban egy betegség, egy fertőzés valóban elronthatja a család vagy a baráti társaság jó hangulatát. Nem mindegy, hogy mit eszünk és mit iszunk a mediterrán, az egzotikus országokban. S fel kell készülni abból is, hogy milyen ételeket és italokat szabad bevinni a nyaralás céljául kijelölt országba. Számos ismerettel kell felvértezniük magukat a külföldre utazóknak, hogy valóban felejthetetlen, gondtalan pihenésben lehessen része a család minden tagjának. S ez csak úgy lehetséges, hogy egy személyben vagyunk patikusok, vámosok, ÁNTSZ-szakemberek, tengerbiológusok, s végtelen türelemmel megáldott szülők, mert a hosszú úton könnyen nyűgös lesz a gyermek.

Legfőképpen tehát csak rajtunk múlik, hogy mit is fogunk tudni majd mesélni a nyárról.

Kapcsolódó cikkek:

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!