Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.13. 18:31

Megújulás előtt áll Örökösföld

<p>Nyíregyháza, Örökösföld - Egy közel 350 milliós beruházásnak köszönhetően a Jósavároshoz hasonlóan végre az örökösföldi lakótelep is újjászületik Nyíregyházán! <DIA alt="Megújulás előtt áll Örökösföld 2008.06.13." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Meg_jul_s_el__337_tt__ll__r_k_sf_ld_2008_06/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Megújulás előtt áll Örökösföld 2008.06.13." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/Megkerdeztuk%20-%20%C3%96r%C3%B6k%C3%B6sf%C3%B6ld.wmv/viewer.html" target="_blank">Olvasóink véleménye&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

17:21: Újjászületik végre Örökösföld szíve

Egy több százmillió forintos rekonstrukciónak köszönhetően a Jósavároshoz hasonlóan az örökösföldi lakótelep is újjászületik Nyíregyházán. A Fazekas János tér zöldfelület-felújítási tervében parkosítás, új játszótér építése, sportpályák, sétányok, díszburkolatok létrehozása és fásítás szerepel. A több mint 350 millió forintos beruházás megvalósítása két ütemben történik: az első ütem hónapokon belül elindulhat, a teljes rekonstrukció megvalósulására 2010-ig azonban még várni kell. A rekonstrukció a Móra Ferenc Általános Iskola előtti teret, valamint a Fazekas János teret érinti, mindkét terület teljesen megújul.

A látványterveket nemrégiben fórumon tárták a lakosság elé, a felmerülő kérdésekre Farkas Csilla önkormányzati képviselő, Nagy László alpolgármester, Lipcsei Ágnes, a tervező kft. képviselője és Bartha István főkertész válaszolt. Nagy László alpolgármester Örökösföld „szívének” újjászületéséről elmondta: a lakótelep sajnos nem kalkulálhat pályázati forrással a rekonstrukciós programban, ám a városvezetés úgy döntött, annyit mindenképpen segít, amennyit a Jósavárosrekonstrukciójában vállalt önrészként.

Több zöld, több parkoló

Ha a júniusi közgyűlés jóváhagyja az elképzeléseket, idén ősszel elkezdődhet az első ütem megvalósítása, a jelenleg szinte balesetveszélyes Móra Ferenc Általános Iskola előtti tér felújítása. Nemcsak a zöldfelület, a parkolók száma is gyarapodik majd, az itt élők legnagyobb örömére. Jövőre a Fazekas János tér mintegy két hektáros területén szabadidős és sport tevékenységre alkalmas tereket, pályákat alakítanak ki, kerékpárút-építés, görkorcsolyás gyakorló pálya létrehozása és elkerített kutyafuttató szintén szerepel a tervek között.

Szökőkutat szeretnének

Lipcsei Ágnes, a tervező Mundus Viridis képviselője prezentációja után örömmel vette a lakók értékes tanácsait, építő javaslatait, mint mondta, készek ésszerű változtatásokra egy élhetőbb, szerethetőbb Örökösföld létrehozása érdekében. Akadt olyan, aki egy nagyobb, közösségi rendezvényeknek otthont adó teret álmodott a térre, mások a jósavárosihoz hasonló szökőkutakat szeretnének, és száműznék a látványtervben szereplő műkőpadokat.

10:34: A Fazekas János tér zöldfelület-felújítási tervében parkosítás, új játszótér építése, sportpályák, sétányok, díszburkolatok létrehozása és fásítás szerepel. Nézze meg a látványterveket, és mondja el véleményét!

Kapcsolódó cikkek:

  • Nagy lehetőségek városa: Nyíregyháza
    Az egyes régiók gazdasági fejlődését jól jellemzi az ingatlanpiac alakulása, növekedése. Nyíregyháza előtt hazánk schengeni csatlakozásával nagy lehetőségek nyíltak.
  • Jósaváros: nem rossz, de a jó nem ilyen
    Az elmúlt évben számtalan esetben foglalkoztunk a Jósaváros rehabilitációjával. A megújulását követően megkérdeztük az ott élők véleményét a lakótelep új arculatáról.  
  • Rehabilitáció – áldozatokkal
    A Jósaváros rehabilitációja eddig sem ment egyszerűen, ráadásul a juharfák kivágása most sokaknál végképpp kiverte a biztosítékot.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!