Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.06. 11:28

Dióhéjban Ófehértóról és Újfehértóról

<p>Ófehértó - Az Ófehértói Tükör új számát versek, rajzok színesítik, továbbá a Művészeti Középiskolába járó Bocskai lányok is.</p>

Ismét sok érdekes írást talál az olvasó az Ófehértói Tükör napokban megjelent számában. A független kulturális kiadvány részletesen foglalkozik a ligettanyai bázis titkával. Az 1940-es évek végét, s az 1950-es évek elejét megidéző írásból kiderül, hogy félévszázaddal ezelőtt Ófehértó neve a katonai bázis miatt nem kerülhetett fel a földrajzi térképre. A múltat idézi az a cikk is, amely az egyházi, oktqatási és kulturális életet mutatja be 1930 és 1945 között, valamint találunk fejezeteket az ófhértói óvoda történetéről is. Még régebbre kalauzol vissza bennünket az a cikk, amely az ófehértói régészeti különlegességeket taglalja. Versek, rajzok színesítik továbbá a kiadványt, amelyben bemutatkoznak a Bocskai lányok is. Klára kerámiakészítő, Adrienn grafika szakon tanul a nyíregyházi Művészeti Középiskolában.

Évforduló Újfehértón

Május 1-jén volt a 25. évfordulója annak, hogy Csukrán Mihály különböző tömegsport versenyeket rendez Újfehértón. 1984 május elsején rendezte meg az első futóversenyt. A több évtizedes szervező munkájáért kapott egy nagyon szép névre szóló kupát, melyet Gyermánné Szabó Katalin, önkormányzati képviselő adott át neki. A negyedszázados évforduló alkalmából Csukrán Mihály nagy tömegsport versenyt rendezett, melyen futásban és fociban is összemérhették tudásukat a sportot kedvelők. A hagyományokhoz híven így ez a május elseje sem telt el Csukrán-rendezvény nélkül – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Margit.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!