Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.03. 06:23

A román kisfiúról, avagy hogyan nevelünk

<p>Ha egy gyermek nem kapja meg idejében , amire szüksége van, annak szívettépő következményei lehetnek és vannak is! Meg kell őket védeni! Nem ezt a nevelést kapta az a 11 éves romániai kisfiú. Züllött szokásokkal találkozott.</p>

Minden szülő egy olyan folyamatban működik közre, amelyet senki sem ért tökéletesen. Az apa és az anya önmagából ad valamit. Ennek következtében az anya testében egy új ember fejlődik. Nem meglepő, hogy a „szülés csodájáról” szoktak beszélni, amikor világra jön egy gyermek. A gyermekszülés természetesen mégcsak a kezdete a szülői felelősségnek. Eleinte a kisbabák szinte teljesen rá vannak utalva szüleikre, és ahogy növekszenek, nem csupán fizikai törődést igényelnek.

Segíteni kell nekik, hogy fejlődhessenek értelmileg, érzelmileg, erkölcsileg és szellemileg. Ahhoz, hogy egy gyermek egészségesen fejlődhessen, különösen a szülei szeretetére van szüksége. Fontos, hogy szavakkal kifejezzék az iránta érzett szeretetüket, de tetteikkel is alá kell támasztaniuk azt, amit mondanak. Szüksége van erkölcsi vezetésre, olyan alapelvekre, amelyek irányítják az életét.

Ha egy gyermek nem kapja meg idejében , amire szüksége van, annak szívettépő következményei lehetnek és vannak is! Meg kell őket védeni! Nem ezt a nevelést kapta az a 11 éves romániai kisfiú. Ez a gyerek a züllött szokásokkal találta szembe magát. Fontos az egymás iránti tisztelet és szeretet! – írta levelében a Napkori Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

Kapcsolódó cikkek:

Nagy Zoltán Ferenc
Napkor

Ezek is érdekelhetik