Sport

2019.02.19. 11:28

Sakk: ismét Hajdúböszörménybe került az emlékkupa

Nyíracsád - Több mint százan ültek táblához a megye legrangosabb amatőr sakkviadalán Nyíracsádon.

Nyíracsád - Több mint százan ültek táblához a megye legrangosabb amatőr sakkviadalán Nyíracsádon.

Immár 15. alkalommal rendezték meg a Kathy Sándor Sakk Emlékversenyt Nyíracsádon. Kilencedik éve ugyanezen a versenyen ítélik oda minden alkalommal a legeredményesebb helyi versenyzőnek a Pósán Ferenc Emlékkupát is. Az egykori sporttársak tiszteletére életre hívott viadal évek óta a megye legrangosabb amatőr sakkversenyének számít, melynek február 16-án a nyíracsádi művelődési ház adott otthont. Idén ifjúsági és felnőtt kategóriában tizenkét megyei és három határon túli (Érmihályfalváról, Székelyhídról és Mónospetriből) településről összesen 105-en ültek táblához.

Sport és barátság

A verseny résztvevőit Sándor Edit, a művelődési ház igazgatója köszöntötte, ezt követően dr. Nagy János polgármester, majd ifjabb Pósán Ferenc, az egykori helyi sakkozó unokája szólt a résztvevőkhöz. Szmír Mihály, a verseny lelkes szervezője köszönetet mondott mindenkinek a nevezésért, és hangsúlyozta, hogy a nyíracsádi sportesemény már rég nem csak a versengésről, hanem az itt köttetett igaz barátságokról és az őszinte emberi kapcsolatokról szól.

Félszáz versenyóra kattant

A verseny bírája idén is Szilágyi Tibor és Száva Miklós volt. Délelőtt fél tíz körül kattantak a versenyórák, ekkor vette kezdetét a kilencfordulós, svájci rendszerű sakkmaraton, ami a rövid ebédszünet ellenére is csak a késő délutáni órákban ért véget.

A viadal legfiatalabb játékosa Katona Máté volt, aki Mónospetriből érkezett, a legidősebb, Vass László volt Berettyóújfaluból. Évek óta ezen a megmérettetésen hirdetik ki a Hajdú-Bihar megye amatőr bajnoka címet, melyet idén Vass László érdemelt ki.

- Kedves Zilahi Enikő -


Eredmények

  • Ifjúsági egyéni: 1. Debreczeni Csaba (Hajdúböszörmény) 2. Tóth Sándor Benedek (Hajdúböszörmény), ifj. Nyíri Antal (Hajdúböszörmény)
  • Ifjúsági csapat: 1. Hajdúböszörmény (Debreczeni Csaba, Tóth Sándor Benedek, ifj. Nyíri Antal), 2. Ebes (Magyar Krisztián, Görög Gábor, Mertin János ), 3. Nyíracsád (Simon Mihály, Simon Ábel, Birki Lili)
  • Felnőtt egyéni: 1. Jakab Zsolt (Mónospetri), 2. Vass László (Berettyóújfalu), 3. Bodnár Máté (Balkány)
  • Felnőtt csapat: 1.Mónospetri (Jakab Zsolt, Jakab Benjamin, Némethy Attila), 2. Nagyrábé 2-es csapata(Balogh Csaba, Nagy Szilárd, Gerda Emil) 3. Nagyrábé 1-es csapata (Vass László, Herczeg László, Szabó Lajos)
  • A legeredményesebb helyi ifjúsági játékos: Simon Mihály
  • Legjobb női versenyző: Mile Kálmánné (Debrecen)
  • Pósán Ferenc emlékkupa a legeredményesebb helyi játékosnak: Major Norbert
  • Kathy Sándor emlékkupa a legeredményesebb csapatnak: Hajdúböszörmény
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!