Sport

2018.12.28. 09:15

Termetes pofonba szaladt bele a DEAC

Debrecen - Magabiztos játékkal nyerték a nap rangadóját a lila-fehérek.

Debrecen - Magabiztos játékkal nyerték a nap rangadóját a lila-fehérek.

Nem sok öröme telt a szerda esti mérkőzésben a házigazda debrecenieknek, ugyanis elmondható, hogy az UTE végig kontrollálta a játékot, és viszonylag simán, 2–5-re nyert. A lilák ezzel 2 pontra csökkentették hátrányukat a DEAC mögött a táblázaton.

Őrizni kell az előnyt

Keseregni idő nincs, pénteken 18.40-től a Hokiklub Budapest csapatának vendégei lesznek a hajdúságiak a Tüskecsarnokban. A találkozó – persze csak papíron – a könnyebben abszolválható meccsek közé tartozik. A két csapatot jókora távolság választja el a tabellán: míg a DEAC a negyedik helyet foglalja el, addig a fővárosiak az utolsó előtti helyen állnak.

A pontok természetesen mindig fontosak, de mostanság, az alapszakasz végéhez közeledve különösen. „Érik” a felsőházi tagság, de egyáltalán nem mellékes, melyik pozíciót foglalja el a gárda az alapszakasz legvégén, ugyanis ettől függ a középszakaszba magukkal vihető bónuszpontok száma. A Musial-legénység eddig a várakozásokon felül teljesített, így joggal lehet számítani arra, hogy nem hullajtanak el olyan pontokat, amelyek hiányozni fognak a végelszámolásnál. Amennyiben az együttes a megszokott szilárd védekezést és az energikus támadójátékot produkálja, akkor komoly esélye van a három pont megszerzésére.

HBN


Erste Liga

DEAC–UTE 2–5 (1–3, 0–1, 1–1)

Debreceni Jégcsarnok, 621 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Pálkövi, Szabó

DEAC: Hetényi Z.(Gönczi) – Behal, Markov, Németh, Kulesov, Berta – Vuorijarvi, Kovács B., Turcotte, Izacky, Salló – Hetényi P., Antal, Silló, Molnár, Hári – Erdei, Márton, Kozma, Vincze P. T. Edző: Musial David

Gól: Turcotte és Kovács Br., illetve Sági(2), Vincze, Kocsis és Hebar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!