Sport

2017.08.23. 13:31

3x3 World Tour Masters: sok múlik azon, hogy milyen csoportba kerül a magyar csapat

Debrecen - Nem tudtak együtt készülni, ettől még nem esélytelenként szállnak harcba.

Debrecen - Nem tudtak együtt készülni, ettől még nem esélytelenként szállnak harcba.

Augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendezik Debrecen főterén a 3x3 World Tour Masters debreceni fordulóját. Tavalyhoz hasonlóan idén is óriási érdeklődés övezi az eseményt, ráadásul a Nagytemplom elé kilátogatók már egy olimpiai sportágat láthatnak.

A Debrecen Masters egy 3x3-as eseménysorozat része lesz a cívisvárosban, hiszen szeptember 1-től 3-ig U18-as Európa-bajnokság is lesz a Kossuth téren, ráadásul a World Tour szabadkártyájáért, már augusztus 30-án is megmérkőznek egymással a három plusz egy fős csapatok. Magyarország ezen a selejtezőn kívül még egy szabadkártyát kapott, melyet a Budapest néven induló magyar válogatott kapott meg. A Mohácsi Máté, Nebojsa Dukic, Tomislav Ivosev és Bíró Olivér alkotta csapatból már mindenki részt vett legalább egy világversenyen, így senkinek sem lesz ismeretlen a szakág. – Mivel mindenki a klubjával készül az előttünk álló NB I-es nagypályás kosárlabda szezonra, ezért erre a versenyre külön nem hangoltunk.

A nyáron azért négy hetet volt szerencsénk együtt dolgozni az Eb előtt, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a tornából, de azt tudni kell, hogy egy hosszabb felkészüléssel is nagyon nehéz jól szerepelni, hiszen az ellenfelek már egytől egyig 3x3 specialisták”

– mondta az esélyekről Csirke Ferenc szövetségi kapitány.

Erős mezőny

A debreceni torna az egyik legerősebb World Tour lesz idén, hiszen a világranglista első tíz helyezettjéből egyedülálló módon hat csapat is kvalifikálta magát.

– A legjobb csapatok kilencven százalékával találkoztunk, úgyhogy jól ismerjük a mezőnyt. A világranglista első Novi Sad ellen még az az érzésem, hogy mindig nincs esélyünk, akárhány meccset is játszunk velük, viszont az összes többi csapattal szemben lehet keresnivalónk. A ranglistapontok alapján második Ljubljanát például idén már megvertük, ők azóta Kanadában nyertek egy World Tourt és két döntőt is játszottak. Sok múlik azon, milyen csoportba kerülünk – zárta szavait a szakember.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!